"Challenger-ul" lui Victor Ponta la şefia PSD, Cătălin Ivan a scăpat de suspendare... pentru moment

Conferinţă de presă la sediul PSD susţinută de Cătălin Ivan, purtător de cuvânt
Conferinţă de presă la sediul PSD susţinută de Cătălin Ivan, purtător de cuvânt (Epoch Times România)

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, "challenger-ul" lui Victor Ponta la şefia PSD, a scăpat de suspendare după ce s-a constatat că a acesta a schimbat organizaţia din care făcea parte.

Presa titra marţi că Ivan a fost suspendat din partid, în cadrul şedinţei BP al PSD sectorul 1, pentru o perioadă de 12 luni, decizia urmând să intre miercuri în discuţie la Conferinţa organizaţiei PSD sector 1.

"Când a fost anunţată suspendarea avusese loc doar o şedinţă de birou permanent al organizaţiei 21 din PSD Sector 1, cea de care aparţineam înainte să mă transfer la Dobrovăţ. Mi-au aprobat transferul şi apoi au avut şedinţă, la presiunea lui Codrin Ştefănescu, ca să decidă excluderea. Au decis până la urmă doar suspendarea deşi, repet, aprobaseră transferul înainte. Ilogic şi abuziv", a declarat vineri, pentru Epoch Times, europarlamentarul PSD.

Ulterior, măsura trebuia aprobată la Consiliul Naţional al PSD din 20-21 martie, iar odată cu această aprobare Cătălin Ivan ar fi fost scos oficial din cursa pentru şefia PSD. Lucrurile însă au luat o cu totul altă întorsătură.

"În conferinţa organizaţiei PSD Sector 1 s-a decis că nu pot fi sancţionat din moment ce nu mai sunt membru şi s-a luat act de transferul meu în organizaţia PSD Dobrovăţ. Pe scurt, încercarea de a mă suspenda sau exclude a dat greş, de data asta. Sunt convins că vor mai fi astfel de încercări până la Congres. Nu mă întrebaţi de ce este aşa de importantă blocarea candidaturii mele, pentru că nu ştiu să va răspund", a dezvăluit Cătălin Ivan.

Remarcându-se drept unul dintre cei mai vocali critici ai lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea, Cătălin Ivan a mai fost odată "executat" la şedinţa CExN al PSD de la Sinaia când a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al PSD Sector 1.

"Deci în PSD, dacă îl superi pe Dragnea şi te iei de Ghiţă, eşti pedepsit. Iar eu azi am fost pedepsit. Mesajul meu e simplu şi pentru domnul Dragnea, ca şi pentru domnul Ponta: ne vedem la Congres. Ei ştiu că la Congres vor pierde, de aia nici nu-l fac (...) Am acum şi mai mult timp liber să umblu prin ţară şi să vorbesc cu colegii să le spun ce nu merge bine în PSD şi cum ar trebui să fie", declara la momentul respectiv Cătălin Ivan.

La scurt timp după ce a fost debarcat de la şefia PSD Sector 1, Cătălin Ivan era pus la zid şi de unii dintre colegii săi pesedişti din Parlamentul European fiind acuzat că de o bună bucată de timp nu mai participă la activităţile Grupului S&D şi ale delegaţiei PSD din Parlamentul European, afectând astfel buna funcţionare a activităţii delegaţiei în ansamblu.

În replică, Cătălin Ivan a explicat atunci că aprecierile făcute la adresa lui sunt minciunoase şi îi transmitea lui Liviu Dragnea să nu se mai ascundă în spatele unor colege din partid.

"Cu Victor Ponta şi Liviu Dragnea mă voi întâlni la Congres şi le garantez că îi voi învinge. Spre deosebire de cei doi eu ştiu ce se întâmplă în partid, ştiu nemulţumirile, supărările acumulate în timp. Sunt convins că la congres îl voi bate pe Victor Ponta, mai uşor decât l-a bătut el pe Mircea Geoană", promitea recent Cătălin Ivan.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne