Cinci sfaturi pentru a reduce consumul de zahăr

Cand vrei un produs de patiserie dulce, alege fructe în loc. Fibrele ajută la digerarea fructozei.
Cand vrei un produs de patiserie dulce, alege fructe în loc. Fibrele ajută la digerarea fructozei. (Cat Rooney / The Epoch Times)

Pentru a pierde în greutate, a deveni mai sănătos şi a vă simţi mai bine, reduceţi aportul de zahăr. Desigur, acest lucru este mai uşor de zis decât de făcut, deoarece dulciurile dau dependenţă.

Mai rău decât atât, zahărul este adăugat în majoritatea alimentelor noastre zilnice, inclusiv în bulion, iaurt, cereale, lapte, pâine, ketchup, murături şi altele.

Citiţi listele cu ingrediente şi căutaţi să vedeţi tipul de zahăr (inclusiv sirop de porumb bogat în fructoză, zahăr din porumb, suc de trestie evaporat, nectar de agave, fructoza) şi numărul de grame listate. În general vorbind, 4 grame de zahăr sunt echivalentul a aproximativ 1 linguriţă de zahăr.

Cum să reducem aportul de zahăr

L-am întrebat pe Dr. Jingduan Yang, MD, un expert în medicină tradiţională chineză, ce ar recomanda pentru a reduce consumul de zahăr şi mi-a dat cinci sfaturi:

Sfatul 1: Dormiţi suficient

Oboseala ne face vulnerabili în faţa poftei de zahăr. Dacă nu aţi dormit suficient şi vreţi să apelaţi la ciocolată pentru a vă menţine treaz, beţi nişte apă şi trageţi un pui de somn de 10 minute în schimb. Nu numai că vă veţi trezi odihnit, dar nu veţi mai simţi nevoia să consumaţi zahăr!

Sfatul 2: Mâncaţi fructe

Fructele sunt dulci şi bogate în fructoză, dar pentru că sunt hrănitoare şi bogate în fibre, acestea nu sunt considerate toxice sau dăunătoare, cum este zahărul. Fructele vă vor ajuta să vă satisfaceţi pofta de dulce,ca atunci când aţi mânca un desert.

Sfatul 3: Mâncaţi legume cu frunze verzi pentru a vă vindeca ficatul

Potrivit medicinei tradiţionale chineze, verdele este culoarea asociată cu ficatul. Consumul de legume verzi vă vor ajuta ficatul şi vor reduce pofta dvs de zahăr.

Legumele cu frunze verde închis, cum ar fi napul, varză, năsturelul şi bok choy (un fel de varză chinezească) sunt doar o parte din opţiuni. Gătiţi-le cu usturoi, ghimbir, ceapă verde, sos de soia şi ulei de susan pentru o garnitură în stil chinez, sau cu usturoi, lămâie şi ulei de măsline pentru un aspect mai mediteranean.

Sfatul 4: Faceţi exerciţii în mod regulat

Nu numai că exerciţiile vă vor ajuta să metabolizaţi zahărul consumat în mod mai eficient, dar vă vor creşte energia şi vă vor îmbunătăţi starea de spirit.

Sfatul 5: Descoperiţi rădăcina problemei

Primul lucru care m-a întrebat doctorul Yang când i-am cerut sfaturi pentru renunţarea la zahăr a fost: "Ce problemă vrei să tratezi?"

Cu toţii avem probleme şi mulţi dintre noi fac faţă acestora prin mâncat. Unii mănâncă de plăcere, alţii mănâncă pentru eliberarea stresului, iar alţii mănâncă pentru a-şi umple un gol din viaţa lor. Dacă bănuiţi că "folosiţi" zahărul pentru a trata o anumită problemă, atunci descoperiţi rădăcina problemei dumneavoastră şi abordaţi-o în mod direct.

Meditaţia deplină s-a dovedit a fi extrem de benefică pentru a face faţă stresului emoţional.

Odată ce aţi redus aportul de zahăr şi l-aţi înlocuit cu alte lucruri "dulci" din viaţă, vă veţi bucura de un abdomen plat, un corp mai subţire, mai multă energie, mai puţine schimbări ale stării de spirit şi o stare generală de sănătate mai bună.

Tysan ​​Lerner este antrenoare de fitness şi specialistă în a crea o stare de bine. Ea este o specialistă care ajută oamenii să piardă în greutate fără a se înfometa sau a petrece ore în sala de gimnastică. Site-ul ei este www.lavendermamas.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură