Cine sunt candidaţii PSD la prezidenţiale în viziunea lui Ponta

Victor Ponta versus Crin Antonescu
Victor Ponta versus Crin Antonescu (Epoch Times)

Premierul Victor Ponta a anunţat joi despre o posibilă listă din care s-ar putea alege un prezidenţiabil PSD, iar pe această listă se află Călin Popescu Tăriceanu, Sorin Oprescu, Mugur Isărescu şi Mircea Diaconu. Însă preşedintele PSD nu exclude candidatura sa, precizând că dacă se va decide acest lucru se va înscrie în cursa pentru Cotroceni cu plăcere.

Întrebat de ce se anunţă candidatul PSD la prezidenţiale abia în toamnă, Victor Ponta a replicat: "Am crezut că există şanse reale de refacere a USL. Aceste şanse s-au redus la minimum. Nu poate PNL să fie şi în alianţă şi cu PSD, e un fel de bigamie politică. E foarte greu de crezut că se mai reface USL".

Premierul a afirmat că lista cu prezidenţiabili PSD este una scurtă.

"Sunt puţine nume. Nu sunt foarte mulţi cei care pot candida: Isărescu, Oprescu, Tăriceanu. Poate fi domnul Diaconu, trebuie să fie un personaj pe care nu trebuie să-l faci cunoscut. Diaconu are notorietatea necesară", a declarat premierul, adăugând că nu l-a considerat niciodată pe Diaconu ca fiind un rival.

Ponta a subliniat că personal şi-ar dori să rămână în funcţia de premier până în 2016, dar dacă se va decide că trebuie să candideze la preşedinţie, atunci va face acest lucru cu mare plăcere.

"Aş vrea să spun, ca să ştiţi foarte clar de la mine: dacă m-aţi întreba ce prefer, aş vrea să fiu un foarte bun prim-ministru până în 2016. Stabilim împreună care e soluţia cea mai bună. Dacă eu trebuie să candidez, candidez cu mare plăcere şi cu mare încredere, dar să nu uităm că obiectivul nostru principal este să avem o guvernare bună şi în 2016 să câştigăm din nou alegeri locale şi parlamentare. Cu un preşedinte care să ne sprijine, acest obiectiv e mult mai realizabil şi mult mai uşor de atins", a precizat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne