Cine va lua deciziile la Palatul Victoria? Grindeanu: Dragnea este cel care merita să fie prim-ministru

Colaborarea dintre Sorin Grindeanu şi liderul PSD Liviu Dragnea va fi una "extrem de strânsă". "Să nu credeţi că nu respect un lucru - faptul că sunt membru PSD de 20 de ani iar preşedintele partidului este Dragnea", a subliniat premierul desemnat.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Cine va lua de fapt deciziile la Palatul Victoria? Va fi sau nu Sorin Grindeanu un om de paie în spatele căruia se află liderul suprem al PSD Liviu Dragnea? Întrebat de presă pe marginea acestui subiect, premierul desemnat a încercat să explice perspectiva din care priveşte el aceste lucruri.

"Haideţi să clarificăm un lucru pe care l-am crezut clarificat. Fiecare dintre noi, dintre membrii Comitetului Executiv Naţional, şi nu doar, dintre simpatizanţii şi votanţii PSD, şi-au dorit ca cel care a condus echipa de lucru pentru programul de guvernare să conducă şi Guvernul, în speţă domnul preşedinte Dragnea.

Este un lucru absolut unanim acceptat de către noi. Faptul că dânsul a înţeles să respecte anumite lucruri ne-a pus într-o situaţie dificilă pentru că este cel care a condus partidul care a câştigat alegerile cu un procent pe care nu l-am mai avut niciodată. El este cel care a condus echipa care a elaborat programul de guvernare şi el este cel care merita să fie prim-ministru", a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul desemnat a explicat că în urma refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a o numi pe Sevil Shhaideh - prima opţiune a social-democraţilor, a apărut situaţia în care a fost ales el de către colegii săi, prin vot, în Comitetul Executiv Naţional.

"Vreau să spun că colaborarea dintre mine şi domnul preşedinte Dragnea va fi una extrem de strânsă. Să nu credeţi că nu respect un lucru - faptul că sunt membru PSD de 20 de ani iar preşedintele partidului este Liviu Dragnea", a subliniat Sorin Grindeanu.

La rândul său, Dragnea a explicat că subordonarea politică a premierului desemnat este un lucru "firesc", "relaţia corectă", pentru că orice Guvern trebuie să dea socoteală în faţa publicului şi a structurilor politice care l-au susţinut, "nu ca tehnocraţii care criticau Parlamentul" care i-a votat.