Sorin Grindeanu, desemnat de Iohannis prim-ministru al României

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, social-democratul Sorin Grindeanu, a fost desemnat premier al României.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de desemnare a social-democratului Sorin Grindeanu în funcţia de prim-ministru al României. Următorul pas va fi votul de încredere al Parlamentului asupra programului de guvernare şi listei noului Executiv.

"Vreau să mă ghidez după două principii, şi anume după responsabilitate şi după modestie. (...) Acest program de guvernare a fost votat de români într-un mod masiv. Datoria mea şi a Guvernului este să ne ţinem de programul de guvernare obligatoriu şi să implementăm toate acele măsuri prevăzute în programul de guvernare şi votate de români", a declarat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Ponta. În vârstă de 43 de ani, Grindeanu este în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. În perioada 2008-2012 a fost viceprimar al Timişoarei. Între 2008 şi 2016 a fost deputat, însă a demisionat după ce a devenit preşedinte al CJ Timiş.

În 2013, Grindeanu a urmat un Program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică – Academia Naţională de Informaţii. Sorin Grindeanu a fost şi membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Pentru a citi CV-ul complet al viitorului premier intraţi aici. Declaraţia de avere aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne