Cinepolitica: "Janus"

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica aduce, între 20 şi 23 aprilie, la Institutul Balassi, câteva dintre cele mai importante expoziţii şi filme recente cu tematică politică, în premieră în România. În secţiunea de program special a festivalului va fi prezentat şi filmul "Janus", vineri, 21 aprilie, 2017 la 17:00 la Institutul Balassi.
Scenă din filmul "Janus"
Scenă din filmul "Janus" (Cinepolitica)

Cu un concept original şi inovator pe plan european, Cinepolitica este festivalul care dezvăluie publicului, prin intermediul artei cinematografice, mecanismele şi motivaţiile politice care îşi pun amprenta asupra realităţii.

Competiţia internaţională a festivalului include o selecţie relevantă de lungmetraje recente din întreaga lume care abordează, într-o manieră specifică, zona politicului şi implicaţiile sale. Filmele sunt evaluate de un juriu care include experţi în cinema, jurnalism, istorie şi politică.

Epoch Times vă prezintă filmele din competiţie. Printre acestea se numără şi filmul:

Janus

(Ungaria, 2015) 1h16'

Regia: Gyöngyössy Bence

Cu: Adorjáni Bálint, Marozsán Erika, Blaskó Peter

Program: Institutul Balassi - Vineri, 21 Aprilie, 2017 - 19:30

Scenă din filmul "Janus"
Scenă din filmul "Janus" (Cinepolitica)

Acţiunea petrecută la mijlocul anilor optzeci prezintă prin povestea dramatică a unei familii orădene, modul în care agentul „cu două feţe” al serviciului secret al regimului totalitar din România, a pătruns între cei patru pereţi ai locuinţelor pentru a controla cele mai intime momente şi a trăda cele mai intime sentimente şi dorinţe ale unei familii. Căderea acestui regim şi izbucnirea revoluţiei române devenise inevitabil. Filmul este inspirat din întâmplări reale.

Scenă din filmul "Janus"
Scenă din filmul "Janus" (Cinepolitica)

Mulţi au lăsat în urmă totul, casele, familiile şi au trecut graniţa verde. Filmul prezintă povestea acestor oameni.

Epoch Times România este partenerul media al Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica