Cioloş: "Dragnea se laudă cu munca guvernului tehnocrat! E important ca lumea să ştie cum stă treaba"

Datorită muncii tehnocraţilor care au reparat greşelile guvernării Ponta, Cabinetul Grindeanu a putut plăti în acest an la timp subvenţiile fermierilor. Acum Dragnea se împăunează cu munca foştilor guvernanţi, în timp ce îi denigrează.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

"Domnul Dragnea se laudă acum cu munca guvernului tehnocrat, aşa cum anul trecut ponegrea guvernul tehnocrat din cauza întârzierilor provocate de guvernul PSD", scrie, pe Facebook, fostul premier Cioloş, ca reacţie la o serie de afirmaţii ale lui Dragnea legate de subvenţiile pentru agricultori.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, duminică, printr-o postare pe Facebook, că peste 70% dintre agricultori şi-au primit subvenţiile pentru campania de primăvară, în condiţiile în care "anul trecut pe vremea asta, tehnocraţii nici măcar nu începuseră să vorbească despre acest subiect, iar subvenţiile au ajuns la fermieri abia prin lunile iunie, iulie sau august."

"Aici se vede cum te responsabilizează votul din partea cetăţenilor!", scrie Dragnea.

În replică, Cioloş reaminteşte că anul trecut, "subvenţiile s-au acordat cu întârziere pentru că guvernul Ponta a luat cu întârziere decizii privind schemele de subvenţionare pentru fermieri şi a semnat cu întârziere contractul pentru softul necesar agenţiei de plăţi".

"Domnul Dragnea se laudă acum cu munca guvernului tehnocrat, aşa cum anul trecut ponegrea guvernul tehnocrat din cauza întârzierilor provocate de guvernul PSD. Este vorba de subvenţiile fermierilor.

Anul trecut, subvenţiile s-au acordat cu întârziere pentru că guvernul Ponta a luat cu întârziere decizii privind schemele de subvenţionare pentru fermieri şi a semnat cu întârziere contractul pentru softul necesar agenţiei de plăti. Dar asta nu l-a deranjat să dea vina pe guvernul tehnocrat. Am recuperat acele întârzieri în cursul anului, grăbind finalizarea softului şi în sfârşit, pentru prima dată de la aderare, am plătit în avans în decembrie o mare parte din subvenţia cuvenită de fermieri pentru acest an.", scrie Cioloş pe pagina sa de socializare.

Fostul premier mai precizează că datorită finalizării cu succes a ceea ce a întârziat guvernul PSD în 2015, nu numai că s-au plătit în avans o parte din subvenţii, însă la începutul acestui an, Guvernul Grideanu a putut să facă la timp plata restului subvenţiei (pentru că noi ne-am făcut treaba corect anul trecut, spre deosebire de cei dinaintea noastră). Acum, văd că domnul Dragnea se laudă fără scrupule cu ceea ce am lăsat noi pregătit.

"Nu mă mai miră nimic însă din partea dumnealui. Important este că fermierii îşi primesc în sfârşit subvenţia la timp.
Cred totuşi, că e important ca lumea să ştie cum stă treaba!", adaugă fostul premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne