Cioloş: "Gaura" de 10 miliarde nu există. Dragnea îşi acoperă promisiunile mincinoase cu diversiuni şi propagandă

"Bugetul ţării nu este un sac fără fund şi nici nu poate fi administrat haiduceşte, domnule Dragnea. Ne veţi îndatora ţara şi viitorul", i-a reproşat fostul premier Dacian Cioloş liderului PSD care pretinde că bugetul pe 2017 are o gaură de 10 miliarde de lei din cauza tehnocraţilor.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu ştie pe unde să scoată cămaşa şi îşi acoperă nerealizările şi promisiunile financiare mincinoase din campania electorală pentru parlamentare cu diversiuni şi propagandă, a atras atenţia luni, pe pagina sa de Facebook, fostul premier Dacian Cioloş.

"Dragi români, confruntat probabil cu câteva cifre şi realităţi ale economiei româneşti pe care eu le tot spun de câteva luni, conştient că nu ştie pe unde să scoată cămaşa ca să acopere financiar promisiunile făcute în campania electorală, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie şi anunţă că ar fi găsit, citez, "o gaură de zece miliarde în buget". Pentru orice om cu minime cunoştinţe economice, o astfel de "gaură" ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decât cele prognozate şi, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar - ceea ce nu este cazul. Această "gaură" NU există", a subliniat Cioloş.

Potrivit fostului premier, realitatea este că în 2016 veniturile au fost mai mari decât în 2015, iar deficitul final a fost sub cel prognozat şi aprobat de Parlament odată cu bugetul pentru anul trecut. Mai mult, în decembrie am rambursat integral firmelor TVA în valoare de 2,1 miliarde de lei, fără a lăsa presiune pe bugetul anului următor, cum se obişnuieşte, tocmai pentru a uşura povara noului Guvern.

"Restul sunt poveşti. De altfel, în 2017 este alt buget. În caz că anul acesta nu îşi poate onora promisiunile electorale, domnul Liviu Dragnea nu poate da vina pe bugetul de anul trecut. Dar, nu-i aşa, domnul Dragnea nu se încurcă în detalii. În rest, este acelaşi mod de lucru folosit de PSD şi cât timp am guvernat: tehnocraţii sunt de vină. PSD îşi acoperă nerealizările şi promisiunile mincinoase cu diversiuni şi propagandă", a precizat Cioloş.

Fostul premier i-a atras atenţia liderului PSD Liviu Dragnea că bugetul ţării "nu este un sac fără fund şi nici nu poate fi administrat haiduceşte". "Promisiunile dumneavoastră populiste vor fi aplicate pe spatele celor care muncesc cinstit şi plătesc taxe, ne veţi îndatora ţara şi viitorul. Chiar aşa, de ce nu aţi spus în campanie că veţi creşte taxele pentru o parte dintre angajaţi şi aţi făcut acest lucru în a doua şedinţa de Guvern?", a adăugat Cioloş.