Cioloş: Legea privind conversia creditelor să rezolve problemele oamenilor în dificultate, nu ale speculatorilor

Guvernul Cioloş a trimis recent la Curtea Constituţională legea privind conversia creditelor în franci elveţieni pentru a se asigura că va rezolva problemele oamenilor aflaţi în dificultate, nu pe cele ale speculatorilor, a explicat premierul Dacian Cioloş.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Legea privind conversia creditelor în franci elveţieni trebuie să rezolve problemele oamenilor aflaţi în dificultate, nu pe cele ale speculatorilor, a declarat, într-un comentariu pe Facebook, premierul Dacian Cioloş, după ce un internaut i-a reproşat că a decis să trimită actul normativ la Curtea Constituţională.

"Am încercat să-mi fac datoria faţă de cei pentru care am susţinut această lege cu amendamentele pe care le-am propus pentru ca legea să rezolve problemele oamenilor în dificultate şi nu ale speculatorilor, care au luat credite de milioane.

Dacă nu trimiteam noi legea, acum, înainte de a intra în vigoare, la Curtea Constituţională, ea putea să-şi facă efectul şi să fie contestată de unele bănci mai târziu, cu rezultate dezastruoase pentru beneficiari în cazul în care ar fi fost găsită cu elemente de neconstituţionalitate atunci", a arătat Dacian Cioloş.

Premierul a subliniat că, dacă se identifică acum elemente de neconstituţionalitate, legea poate fi încă modificată înainte de a intra în vigoare.

Replica lui Cioloş a fost destinată unei doamne care i-a reproşat pe pagina de Facebook că i-a stricat sărbătorile: "Vă «mulţumesc» pentru sărbătorile nefericite care mi le-aţi asigurat trimiţând Legea Conversiei CHF la CCR şi pentru că v-aţi făcut datoria faţă de bănci şi nu faţă de noi...".