USR-ul lui Nicuşor Dan ia faţa PNL-ului într-un sondaj

USR ar putea repeta şi la alegerile parlamentare surpriza pe care a produs-o la alegerile locale, în Bucureşti, când i-a devansat pe liberali.
Nicusor Dan(USR)
Nicusor Dan(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România i-a depăşit pe liberali în preferinţele electoratului, relevă un sondaj de opinie Kantar TNS, realizat la comanda USR.

Astfel, potrivit sondajului realizat telefonic, 55% din cei intervievaţi au declarat că vor merge la vot pe 11 decembrie. Dintre aceştia, 40% din repondenţii vor vota cu PSD, 19% vor pune ştampila pe USR şi abia 18% vor merge pe mâna liberalilor. Alţi 7% dintre repondenţi ar vota ALDE, tot 7% din voturi s-ar duce spre PMP, 3% spre UDMR şi tot 3% spre PRU-ul lui Bogdan Diaconu.

Sondajul a fost realizat în perioada 11-21 noiembrie 2016. Interviurile au fost aplicate prin telefon (metodologie CATI – Computer Assisted Telephone Interviews). Eşantionul studiului a fost de 1003 respondenţi.

Studiul este reprezentativ pentru populaţia României cu drept de vot (peste 18 ani), stratificat pe cote de gen, vârstă, educaţie, regiune şi mărimea localităţii conform datelor din anexă (structura comparabilă cu datele INS). Datele au fost ponderate cu o eficienţă de ponderare de 98% (cea mai mică pondere este de 0,741, cea mai mare este de 1,790). Marja de eroare a studiului este de /- 3,1% la un nivel de încredere de 95%, precizează USR în comuniatul remis Epoch Times.

"Sondajul Kantar TNS, firma cu care am lucrat şi la alegerile locale, ne arată că românii încep să creadă în noi. S-au saturat de cei care ne-au ţinut 27 ani scufundaţi în corupţie şi ne-au condamnat la sărăcie.

Din ce în ce mai mulţi români ne văd ca pe acea alternativă reală, pe care au aşteptat-o atâta vreme. Din ce în ce mai mulţi români nu mai vor să voteze răul cel mai mic, ci binele mai mare. Din ce în ce mai mulţi decid că vor să meargă pe mâna cuiva care - chiar dacă n-a mai făcut politică - e onest şi îi pasă cu adevărat de oameni.

Aveam deja semne că românii vor oameni cinstiţi, care vin din afara sistemului: cel mai bun exemplu este simpatia reală de care s-a bucurat premierul Cioloş în scurtul lui mandat. Iar acest sondaj confirmă toate aceste lucruri. Şi ne mai zice şi că nu trebuie să ne oprim aici. Mai putem creşte, mai sunt încă aproape 3 saptămâni până la alegeri!", a comentat Nicuşor Dan rezultatele sondajelor, cerând susţinătorilor săi să le povestească apropiaţilor lor despre USR, astfel încât bătălia să fie câştigată la alegeri.