Cioloş: Noua generaţie, care îşi doreşte schimbarea în România, îşi asumă tot mai mult această dorinţă

Credibilitatea partidelor nu ţine doar de discursul liderilor, ci şi de programul pe care îl propun aceştia şi numele de pe liste, este de părere premierul Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Tânără generaţie care îşi doreşte schimbarea în România şi îşi asumă tot mai mult acest obiectiv trebuie să se implice şi în politică, iar partidele politice trebuie să înţeleagă, măcar în ultimul ceas, că sunt esenţiale pentru credibilitatea lor nu doar discursurile liderilor, ci şi programul şi listele pe care le propun, a opinat premierul Dacian Cioloş, într-un interviu acordat Agerpres.

"Faptul că sunt deja prezenţi pe reţelele de socializare sau în spaţiul public, în general, e un lucru bun. Cred că această generaţie nouă, tânără, care îşi doreşte schimbarea în România, îşi asumă din ce în ce mai mult această dorinţă, nu doar în mod pasiv, ci şi în mod activ.

Eu mi-aş dori să văd cât mai mulţi dintre aceşti oameni pe listele partidelor politice, care partide politice cred că trebuie să înţeleagă, măcar în ultimul ceas, că, credibilitatea lor ţine nu doar de discursurile şefilor partidelor, dar şi de programul pe care îl vor propune şi mai ales de listele pe care le vor propune.

Deci, eu îi încurajez, pot să-i asigur că nu rămân indiferent la ce se întâmplă în România şi ce se va întâmpla în România în perioada următoare. Pe de altă parte, cred că un om de stat trebuie în primul rând să fie consecvent cu el însuşi şi să nu mintă", a declarat Daican Cioloş.

Prim-ministrul le răspunde şi cetăţenilor care îi reproşează pe reţelele de socializare că refuză să candidează la alegerile din iarnă:

"Eu cred că România are nevoie de o schimbare în modul de a face politică. Această schimbare nu o poate face un om şi aceasta presupune ca acei oameni care o doresc, să se implice. Eu mi-am asumat şi m-am implicat încă din noiembrie, asumându-mi acest rol de prim-ministru.

Am spus atunci că, tocmai pentru a păstra credibilitatea abordării echilibrate a acestui guvern, nu voi candida la alegerile parlamentare. Asta nu înseamnă că nu mă interesează ce se va întâmpla la aceste alegeri parlamentare şi de aceea eu îi încurajez pe toţi cei care îşi doresc o schimbare în România, să o facă".

Pentru a citi integral interviul acordat de Dacian Cioloş intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne