Cioloş: Nu candidez, dar asta nu înseamnă că nu există viaţă şi după alegeri. Sper să fie una activă

"Nu voi candida la alegerile parlamentare din acest an şi nu voi intra într-un partid politic sau nu îmi voi crea un partid politic", a reiterat premierul Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Pentru că a vrut "să asigure stabilitatea României", premierul Dacian Cioloş a decis încă de la începutul mandatului să nu candideze la alegerile parlamentare şi nici să îşi facă un partid politic, însă "asta nu înseamnă că nu există viaţă şi după alegeri".

"Stabilitate nu înseamnă şi stagnare. În acest mediu regional destul de volatil şi din punct de vedere politic şi din punct de vedere economic avem nevoie în România de semne de stabilitate, tocmai pentru a da perspectivă şi dezvoltare, şi cu atât mai mult semne de stabilitate într-un an electoral. De stabilitate, de echilibru şi de obiectivitate atât cât este posibilă atunci când eşti împins să iei decizii, să tranşezi în unele momente pentru a putea merge mai departe.

Tot din această perspectivă şi eu personal am spus la început că îmi asum această poziţie de prim-ministru al României în acest an şi pentru acest mandat şi tocmai pentru a întări acest obiectiv pe care ni l-am asumat — stabilitate, echilibru, obiectivitate — am şi spus că nu voi candida la alegerile parlamentare din acest an şi nu voi intra într-un partid politic sau nu îmi voi crea un partid politic", a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Premierul a explicat că a luat această decizie tocmai pentru a-şi putea focaliza credibilitatea, atât cât o are, şi energia pe un proiect, chiar dacă de scurtă durată, care să dea sensul acestei stabilităţi, dar "care să poată şi să împingă lucrurile mai departe folosind toate forţele pozitive, constructive, proactive care doresc să susţină şi să se implice".

"Sigur, asta nu înseamnă că nu există viaţă şi după alegerile parlamentare. Sper să existe şi sper să existe o viaţă activă", a subliniat Dacian Cioloş, adăugând că există proiecte începute care nu pot fi duse la capăt "până la sfârşitul acestui mandat".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne