Ciprian Ciucu: Firea a secretizat activitatea Primăriei. Voi duce în continuare o muncă de detectiv

Democraţia suferă în Bucureşti, iar Opoziţia suferă în Consiliul General, şi-a exprimat nemulţumirea liberalul Ciprian Ciucu.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Există pericolul real ca primăriţa Gabriela Firea să defileze propunând lucruri la limita legii sau inutile, venite în sprijinul camarilei adusă din Voluntari, lucruri pe care până acum, fiind campanie electorală, s-a sfiit să le impună, a tras un semnal de alarmă, pe contul său de Facebook, consilierul PNL Ciprian Ciucu.

"Din Consiliul General vor lipsi nu mai puţin de şase oameni care s-au aflat iniţial pe listele opoziţiei. Nu mai puţin de 5 oameni propuşi de USB iniţial (inclusiv Dumitru Dobrev), nu mai sunt pe listă. Oamenii lor cei mai experimentaţi sunt deja trimişi în Parlament. De asemenea, Robert Turcescu, liderul grupului PMP, a plecat deja deputat la Constanţa", a declarat Ciprian Ciucu.

Potrivit liberalului, Dumitru Dobrev şi-a dat demisia din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) acum aproximativ două luni de zile şi nici până în acest moment nu a fost validat înlocuitorul său de la USB, de către majoritatea PSD ALDE.

"Am motive să cred că ceea ce s-a întâmplat în acest caz se va întâmpla şi cu înlocuitorii USB (locurile 16 – 21) şi cu înlocuitorul lui Robert Turcescu. Vor amâna momentul validării pentru a slăbi opoziţia debalansând voturile cu 27 la 19. PNL rămâne cu lista iniţială. În aceste condiţii, independente de voinţa şi acţiunile PNL, nu vom avea nicio şansă la vot, nici în comisii şi nici plenul CGMB. Singura noastră armă va fi cuvântul.

După cum ştiţi, Gabriela Firea a secretizat activitatea Primăriei, interzicându-le directorilor din structurile subordonate contactul cu consilierii municipali, fără acordul său. Voi duce în continuare o muncă de detectiv, împreună cu colegii mei, pentru a vă explica mizele fiecărei decizii", a continuat Ciprian Ciucu.

În opinia liberalului, un risc suplimentar, care face întregul Consiliu vulnerabil şi la dispoziţia executivului primăriei este faptul că toţi consilierii PSD sunt la primul mandat. "Din câte i-am văzut, sunt o simplă masă de manevră la mâna Gabrielei Firea, nu înţeleg ce votează şi consecinţele votului lor", a adăugat consilierul.

"Vă asigur că în ceea ce mă priveşte voi face aceeaşi opoziţie demnă şi documentată şi nu mă voi lăsa intimidat de Gabriela Firea şi procesele ei şi ale primarului consort. De asemenea, reiterez invitaţia către grupul USB de a ne coordona în opoziţie pentru a fi mai eficienţi şi pentru a acoperi mai bine subiectele cu miză pentru oraşul nostru", a mai precizat Ciprian Ciucu.