Ciprian Ciucu: Firea are şansa să atragă 1 miliard de euro. Bani sunt, cap ne mai trebuie

Primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, are şansa să atragă peste 1 miliard de euro de la Uniunea Europeană, însă trebuie să pună la punct în timp util o serie de proiecte, a atras atenţia liberalul Ciprian Ciucu.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Primăriţa Gabriela Firea a avut un noroc fantastic: mandatul său pică exact spre finalul cadrului de finanţare european 2014-2020, atunci când programele sunt mature şi funcţionale, a remarcat, pe pagina sa de Facebook, consilierul general PNL Ciprian Ciucu.

"Ar avea şansa să atragă în aceşti ani peste 1 miliard de euro! 4 ani la primărie, cu buget de 5! Până acum nu este clar stadiul de pregătire al proiectelor. Uite, am extras eu doar din Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020, proiectele avute în vedere pentru Bucureşti! Doar aceste proiecte totalizează 840 de mil euro. Bani sunt, cap ne mai trebuie!", a declarat Ciprian Ciucu.

Liberalul face referire la următoarele proiecte:

- 403 mil. euro, Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa în Municipiul Bucureşti, Etapa II;

- 250 mil. euro, Instalaţie de valorificare energetică cu cogenerare de înaltă eficienţă a deşeurilor municipale în Municipiul Bucureşti;

- 187 mil. euro pentru RADET (termoficare).

"Nu va avea nicio scuză dacă nu va avea proiectele gata şi finanţate din aceşti bani! Nicio scuză! Daţi mai departe ca să se ştie şi să nu zică că nu a avut bani. Prin grija altora, îi are. Nu trebuie decât să-i folosească", a mai precizat Ciprian Ciucu.