Circul lui Mazăre: Nabucodonosor preschimbat în Ştefan cel Mare

Radu Mazăre, costumat în rege, la o emsiune TV. Arhivă
Radu Mazăre, costumat în rege, la o emsiune TV. Arhivă (Captură Youtube)

A trecut mai puţin de o săptămână de când constănţenii au protestat în faţa Primăriei, excedaţi de faptul că Radu Mazăre e mai preocupat de care alegorice, carnavaluri şi fete decât de faptul că oraşul are cel mai mare preţ pe gigacalorie din ţară, şi primarul o comite din nou.

Părând că a uitat cu totul de faptul că cei peste 1.000 de constănţeni strânşi în faţa primăriei i-au cerut demisia, excedaţi de extravaganţele lui, Mazăre şi-a expus planurile pentru noua ediţie de carnaval ce va avea loc pe 2 august în Mamaia, în cadrul căreia Mazăre, fost Rege Soare, fost Nabucodonosor, fost maharajah, pirat, muschetar etc. îl va interpreta pe Ştefan cel Mare.

Astfel, primarul Constanţei a anunţat o punere în scenă grandioasă a poeziei "Muma lui Ştefan cel Mare" a lui Bolintineanu, avându-l pe el în rolul principal. În rolurile secundare vor apărea actriţa Maia Morgenstern, care şi-ar fi dat acordul pentru a fi mama domnitorului, în timp ce Sofia Vicoveanca urmează să fie Vrâncioaia.

“Am discutat şi am agreat de principiu, nu am perfectat încă definitiv, dar urmează să semnăm contractul cu Maia Morgenstern, care va fi mama lui Ştefan cel Mare. Sigur că pentru asta o să facem şi noi aşa un lucru bun, de fapt e de suflet, o să ajutăm la repararea Teatrului de Stat Evreiesc. (...) În principiu s-a arătat încântată să participe la acest proiect. Ea va fi mama lui Ştefan cel Mare, cea care mă trimite înapoi la luptă. (...) Şi acum suntem în discuţii să vedem cine o să fie Vrâncioaia. Va fi cineva care va fi în pur stil moldovenesc şi care va şi cânta”, a declarat primarul Constanţei care a promis un scenariu "spectaculos", cu cascadori, lupte, dansuri, decoruri care să reconstituie tabăra lui Soliman Paşa, bătălii etc.

Mazăre nu a precizat cât va consta noua sa fantezie de voievod român

Mazăre nu a precizat cât va consta noua sa fantezie de voievod român. Amintim însă că unul dintre participanţii la protestul de sâmbătă din Constanţa îi reproşa lui Radu Mazăre, pe care l-a numit "politician modificat genetic", că a dat 50.000 de euro pentru "poftele lui halucinante", respectiv ultima paradă din Mamaia, unde 'primarele' a apărut costumat în împărat roman, în timp ce pe litoral au murit oameni fiindcă nu au fost bani pentru salvamari.