Radu Mazăre supărat pe jurnalişti: „sănătatea înainte de toate”

Radu Mazăre
Radu Mazăre (Sursa-Facebook)

Procesul retrocedărilor ilegale de la Constanţa avându-l în rolul principal pe Radu Mazăre s-a amânat. Primarul Constanţei a valorificat însă întâlnirea cu jurnaliştii prezenţi în faţa Curţii de Apel Bucureşti pentru a îl apăra pe Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa, care nu s-a mai întors din SUA unde, teoretic, face tratament.

După ce magistraţii Tribunalului Bucureşti s-au declarat sceptici cu privire la autenticitatea scrisorii medicale trimisă de Constantinescu din SUA pentru a demonstra că este sub tratament şi nu se poate întoarce în ţară, unde este judecat pentru fapte de corupţie, Radu Mazăre a sărit în apărarea colegului său de dosar, preşedintele CJ Constanţa fiind unul dintre inculpaţii din dosarul retrocedărilor ilegale.

Contrazicându-i pe judecătorii care au declarat că există suspiciunea de fals cu privire la scrisoarea medicală pe care preşedintele CJ Constanţa a trimis-o din SUA, Mazăre le-a explicat extrem de nervos "securiştilor" de la B1 că acesta este cu adevărat grav bolnav, că ieri au ajuns în ţară şi documentele originale în acest sens şi că e normal ca Nicuşor Constantinescu să nu se întoarcă în ţară la data stabilită de magistraţi, deoarece "sănătatea vine înainte de toate".

"Am vorbit ieri cu avocatul (lui Constantinescu n.r.) şi a depus în original toate documentele în care se scrie foarte clar că dacă se întrerupe tratamentul i se pune în pericol viaţa" a declarat Mazăre.

Nicuşor Constantinescu este în prezent dat în urmărire internaţională. Deşi din documentele şi fotografiile trimise din SUA ar trebui să rezulte că viaţa sa ar fi pusă în pericol dacă şi-ar întrerupe tratamentul pentru a reveni în ţară spre a fi judecat, tratamentul a putut fi întrerupt pentru a fugi de lege, căci Constantinescu nu mai este în unitatea medicală unde susţinea că este internat.

Unul dintre procesele pe care le are Constantinescu pe rol este chiar cel amânat astăzi, proces început în 2008 şi tegiversat ani de zile. Dosarul, în care sunt acuzaţi Radu Mazăre şi alte 36 de persoane (inclusiv preşedintele CJ Constanţa) vizează restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro în dauna municipiului Constanţa, potrivit DNA.

Cele 37 de persoane, printre care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, sunt acuzate că au încălcat Legea 10/2001 privind persoanele îndreptăţite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile în natură, competenţa de soluţionare a cererilor de restituire, întinderea suprafeţei revendicate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne