Cîţu: "Faraonu’ a promis marea cu sarea. Ministrul de Finanţe a pus o limită!"

Ministrul Finanţelor a spulberat măreţele promisiuni făcute de Dragnea bugetarilor, remarcă Florin Cîţu, intrebandu-se ce va face Dragnea acum, în termen de represalii.
Florin Cîţu(Senator PNL),
Florin Cîţu(Senator PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul de Finanţe şi-a luat inima în dinţi şi taie din promisiunile lui Dragnea, remarcă senatorul PNL Florin Cîţu, comentând faptul că Viorel Ştefan a anunţat ieri că în 2017 costul cu salariile din sectorul bugetar se suplimentează doar cu 500 milioane lei.

În traducerea lui Cîţu, acest anunţ poate fi citit aşa: "adio vouchere de vacanţă pentru perioada 1 Iulie- 31 Decembrie 2017. Acestea ar fi suplimentat costul cu salariile cu încă 1.73 miliarde lei.

Liberalul mai atrage atenţia că ministrul de Finanţe a mai impus o limită, tăind din promisiune lui Dragnea şi îşi ridică întrebarea ce se va întâmpla: îl va mazili liderul PSD pe Viorel Ştefan sau îl va da afară pe Darius Vâlcov, colecţionarul de tablouri despre care se spune că a avut un rol important în elaborarea programului PSD.

"Faraonu’ (Dragnea) a promis marea cu sarea şi în 2018. Şi atunci, ministrul de Finanţe (oare o fi omul FMI sau al CE?) a mai pus o limită. Costul total cu salariile să nu depăşească 8% din PIB.

Aici intervine matematica simplă. Guvernul ne spune că în 2018 promisiunile lui Dragnea ar urca costul cu salariile cu 24,4 miliarde lei. Dacă le adăugăm la costul de acum, plus cele 500 de milioane, ajungem la un cost cu salariile în 2018 de aproximativ 10,2% din PIB. Pentru a respecta limita impusă de ministrul Finanţelor, costul cu salariile trebuie redus cu aproximativ 20 miliarde lei. Adică cam cu cât ar fi trebuit să crească salariile medicilor în 2018.

Pe scurt. Ministrul de Finanţe îi spune lui Dragnea că în 2017 şi 2018 bugetarii nu primesc vouchere de vacanţă iar în 2018 medicii nu primesc creşterile de salarii.

Să vedem ce va face acum faraonu’. Schimbă ministrul şi creşte procentul cu salariile în PIB sau îl dă afară pe Vâlcov?", scrie Cîţu pe pagina sa de Facebook.