Ciucu: Dacă doar USR l-ar fi susţinut pe Cioloş, şansele de a rămâne premier ar fi fost foarte mici

Consilierul PNL Ciprian Ciucu se declară mulţumit de decizia partidului de a-l nominaliza pe Dacian Cioloş pentru poziţia de premier şi după 2016.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Electoratul este cel care a cerut ca PNL să-l desemneze pe premierul Dacian Cioloş drept candidat încă un mandat în fruntea Executivului, a opinat consilierul liberal Ciprian Ciucu.

"PNL l-a nominalizat pe Dacian Cioloş pentru poziţia de premier şi după 2016. Votul e vot, nu se mai întoarce. Mi se pare concluzia logică, electoratul PNL a cerut acest lucru partidului. Dacă doar Uniunea Salvaţi România l-ar fi susţinut pe Cioloş, şansele de a rămâne cu acest premier şi cu o parte din echipa sa, ar fi fost foarte mici" a declarat Ciprian Ciucu.

Un efect secundar este, potrivit liberalului, că funcţionărimea îl ia în serios pe Cioloş (şi pe echipa sa) până în ultima zi a mandatului, pentru că "nu se ştie". Asta e de bine.

"Aş vrea să cred că acest an a fost doar încălzirea şi că vom merge pe calea reformelor serioase. Adevăratele schimbări în România au avut loc doar cu sprijin politic. Să avem două partide care îşi asumă acest mesaj şi conduite întocmai, nu poate fi decât de bine.

Pe partea cealaltă, Alternativa: PSD, condus de condamnatul penal Liviu Dragnea susţinut de Gabriela Firea pentru a fi premierul unui Guvern după chipul şi asemănarea lui", a mai precizat Ciprian Ciucu.