Clotilde Armand explică de ce a votat USB un preşedinte de şedinţă de la PSD la Consiliul Local Sector 1

Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Consilierii Uniunii Salvaţi Bucureştiul din sectorul 1 au votat pentru preşedintele de şedinţă propus de partide, în loc să blocheze şedinţa. Motivul acestei decizii îl explică Clotilde Armand, candidatul USB la primăria acestui sector, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

"Dragi locuitori ai Sectorului 1, am fost astăzi [vineri - n.r.] la prima şedinţă de consiliu la Primăria Sectorului 1. Două ore de şedinţă pentru nişte formalităţi, adică am îndeplinit nişte paşi formali, fără să avem nicio valoare adăugată. Printre care: iarăşi am fost validaţi ca şi consilieri, am ascultat imnul, am jurat (a doua oară pentru mine în 5 luni!) şi am desemnat prin vot un preşedinte de şedinţă pentru următoarele 3 luni. Am votat pentru preşedintele de şedinţă propus de partide, în loc să blocăm şedinţa", a precizat Clotilde Armand.

Franţuzoaica le-a cerut oamenilor să aibă încredere că ei, consilierii USB, vor face totul posibil pentru a propune şi a vota nişte proiecte inteligente pentru locuitorii sectorul 1 şi nu numai.

"Nu avem timp să luptăm în zadar pentru ca un preşedinte de consiliu care nu are nici o putere decizională să fie de la PSD sau PNL sau ALDE sau UNPR. Aşteptăm cu nerăbdare să intrăm în comisii, să ne apucăm de treabă. Probabil că nu este aşa pentru toată lumea, dar nu vrem să tragem de timp, să refacem votul de 4 ori pentru a desemna un preşedinte de şedinţă care are ca toată lumea un singur vot. Ştim unde este cazul să luptăm şi unde nu", a explicat Clotilde Armand.

Reprezentanta USB a subliniat că resursele lor sunt limitate, şi vor să le folosească cu eficienţă şi să lupte acolo unde "miza suntem noi, locuitorii sectorului 1".

"Nu dorim să fim preşedinţi de şedinţe, noi ne dorim să edificăm ce am început şi nu facem nici un fel de alianţe obscure cu nici un partid actual", a adăugat Clotilde Armand.