Clotilde Armand: Vrem maxim 300 de parlamentari. Avantajele aleşilor cresc metastazic de la an la an

Numărul şi costul parlamentarilor devine de nesuportat pentru populaţia României, în contextul în care avantajele materiale de care se bucură aleşii cresc metastazic de la un an la altul, atrage atenţia Clotilde Armand.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidul lui Nicuşor Dan se pregăteşte de alegerile parlamentare. Uniunea Salvaţi România va milita pentru limitarea numărului de aleşi la 300 - aşa cum au cerut românii la referendumul din 2009 - iar aceştia ar urma să muncească 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână şi să nu aibă decât maxim 5 săptămâni de vacanţă pe an. Anunţul a fost făcut luni, pe contul său de Facebook, de franţuzoaica Clotilde Armand, care a candidat la sectorul 1 din Capitală.

"În ideea că nu schimbăm acum structura bicamerală, cerem limitarea numărului de parlamentari la maxim 300, din care 100 pentru Senat şi 200 pentru Camera Deputaţilor. Propunem câte doi senatori şi 4 deputaţi pentru fiecare judeţ, sector al Bucureştiului şi Diaspora.

Cerem ca parlamentarii să muncească efectiv 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână şi să nu aibă decât maxim 5 săptămâni de vacanţă pe an, la fel ca restul angajaţilor. SUA au 535 parlamentari la o populaţie de peste 300 milioane locuitori, în timp ce România are 588 de parlamentari pentru numai 20 milioane de locuitori", a declarat Clotilde Armand.

Un Parlament mai mare nu aduce beneficii, potrivit reprezentantei USB, care arată că, în România post -1990, procesul legislativ a fost, în fapt, preluat de Guvern, care legiferează prin Ordonanţe de Urgenţă, fenomen necunoscut în SUA. Între 2003-2014 au fost emise 1.548 ordonanţe de urgenţă, în medie 145 OUG pe an, sau o situaţie de urgenţă la fiecare 2,5 zile.

"Numărul şi costul parlamentarilor devine de nesuportat pentru populaţia României. Numărul de parlamentari, salariile parlamentarilor, bugetele Camerei Deputaţilor şi Senatului, pensiile şi avantajele materiale ale parlamentarilor cresc metastazic de la un an la altul.

Prin aceste măsuri propuse, vrem să evităm hei-rupismul permanent, vrem ca procesul legislativ să se desfăşoare în Parlament cu o viziune pe termen lung, iar OUG să nu mai fie folosite decât în cazuri cu adevărat excepţionale", a subliniat Clotilde Armand.