Nicuşor Dan exclude orice alianţă cu PNL. Partidul său vrea 10% la alegerile parlamentare

Lider al unui partid ce a eclipsat PNL-ul în Capitală, Nicuşor Dan susţine că nu se va alia cu PNL, aşa cum este partidul acum. Cât despre noul său partid, Dan s-ar putea da un pas în spate dacă Armand va fi mai apreciată decât el.
Clotilde Armand, Nicuşor Dan, conferinţă de presă 8 iunie 2016 la sediul USB
Clotilde Armand, Nicuşor Dan, conferinţă de presă 8 iunie 2016 la sediul USB (Epoch Times România)

Nicuşor Dan, liderul USB, a declarat că exclude categoric o alianţă cu PNL-ul, "aşa cum arată azi", la alegerile parlamentare, relatează Mediafax

"Pentru moment, aşa cum arată PNL azi, excludem orice alianţă", a răspuns Nicuşor Dan, întrebat, la Digi 24, dacă ia în calcul o alianţă cu liberalii în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă.

Cât despre o eventuală alianţă cu un ipotetic PNL condus de Cioloş, Dan a declarat că un răspuns la această întrebare este prematur şi i-a reproşat premierului că este la şefia unui Guvern din care face parte Petre Tobă, ministru acuzat de plagiat.

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, Nicuşor Dan a afirmat că partidul său, care va deveni USR, Uniunea Salvaţi România, îşi propune să obţină un scor de 10% iar în eventualitatea în care Clotilde Armand va fi mai apreciată, el va face un pas înapoi.

"Strict formal, o să avem o fuziune între USB şi USR (Uniunea Salvaţi România), la acea fuziune, în mod logic, vom face procedură de alegeri, vom decide atunci", a spus liderul USB, întrebat, la Digi 24, dacă viitorul partid va fi condus de el sau de Clotilde Armand.

Nicuşor Dan a mai adăugat că încă din anii '97-'98, când ţinea un seminar de politică la Paris, şi-a dorit să împingă în faţa tineri care să intre în politică şi el să se întoarcă la matematică. "Aş fi foarte fericit să existe aşa de mulţi oameni ca eu să pot să mă retrag să fac matematică. Dacă lumea o s-o aprecieze mai mult pe Clotilde, în orice secundă fac un pas înapoi", a mai comentat el, întrebat dacă se simte eclipsat de fostul candidat al USB la primăria Sectorului 1.

La rândul său, Clotilde Armand, prezentă pe platourile digi24 alături de Nicuşor Dan, a declarat că nu îşi doreşte nimic pentru ea, dar dacă Nicuşor Dan îi va cere, se va implica în conducerea partidului.