Cristian Bodea, la un pas de excludere. "Pe vremea Inchiziţiei, ţi se oferea un proces corect"

Cristian Bodea şi Theodor Paleologu - cei mai vocali liberali după aflarea rezultatelor de la alegerile locale - au fost propuşi pentru excludere în cadrul unei şedinţe a Biroului Politic Naţional al PNL care a durat mai bine de cinci ore.
Cristian Bodea
Cristian Bodea (Epoch Times România)

Senatorul PNL Cristian Bodea, care ocupă în prezent funcţia de chestor al Camerei Superioare a Parlamentului, este la un pas să fie dat afară din partid. Motivul? După aflarea rezultatelor de la alegerile locale, a îndrăznit şă-şi manifeste public nemulţumirea faţă de conducere, dar mai ales faţă de preşedintele Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat că se comportă ca un adevărat dictator în relaţia cu partidul.

"Nu mă aşteptam să devin o legenda în PNL încă din timpul vieţii: "cel care se plimbă de la o televiziune la alta". Aştept şi "cel care vorbeşte fără frică", şi "cel care Adevăr grăieşte"... Pe vremea Inchiziţiei se oferea un proces corect: te săltau, te chinuiau până recunoşteai şi, apoi, te omorau! Ei ştiau dinainte că tu eşti vinovat! Torquemada dormea liniştit că respectase procedurile întocmai.

Cum ar veni, Bodea şi Paleologu sunt vinovaţi pentru că spun Adevărul poporului şi nu tremură în genunchi în faţa preaînţelepciunii kaiserului. De fapt, după Statutul actual, eşti vinovat pentru că vorbeşti. E drept, încă nu e interzis să gandeşti ceva împotriva "conducerii", de partid şi de stat. Dar nu mai e mult până nu găsesc ei o soluţie şi pentru asta. După proceduri, bineînţeles...", a comentat, pe contul său de Facebook, Cristian Bodea.

Senatorul PNL a făcut referire la o declaraţie a copreşedintelui PNL Vasile Blaga: "Nu am auzit nicio referire faţă de preşedintele României în afară de cel care se plimbă de la o televiziune la alta şi i s-a cerut demisia în partid astăzi [miercuri - n.r.], care sigur putea găsi cuvinte mai potrivite ca şi celălalt coleg faţă de domnul Quintus. Vom respecta procedurile (privind excluderea din partid a lui Bodea şi Paleologu - n.r.)".

"Un partid în care ai voie să vorbeşti doar "în interior" (unde o fi şi ăla?), e un partid care are ceva de ascuns. De ce să ai secrete faţă de popor, pentru care, teoretic, exişti? Adevărul nu are nevoie de ascunzişuri, de măsuri de protecţie! Adevărul e sincer şi deschis pentru toţi. Doar minciuna, făţărnicia şi corupţia au nevoie de adapostul uşilor închise. Adevărul iubeşte lumina, Corupţia adora întunericul! Faceţi-vă alegerea repede!", a adăugat Cristian Bodea.