Clotilde Armand: Trebuie să ridicăm nivelul de educaţie şi de calificare ca să nu fim o ţară low-cost

La ora actuală, ceea ce produce fiecare român este prea puţin faţă de ce poate să producă în străinătate. Trebuie să ridicăm nivelul de educaţie pentru a oferi "o muncă mai calificată, ca să nu fim o ţară low-cost", a atras atenţia Clotilde Armand, de la USR.
Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

În România trebuie ridicat nivelul de educaţie ca să putem oferi o muncă mai calificată, să nu fim o ţară low-cost, ci dimpotrivă, o ţară unde munca este de bună calitate iar economia este la nivelul statelor din vest, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Clotilde Armand, vicepreşedinte al Uniunii Salvaţi România.

"Economia low-cost este încă prea importantă în România, în comparaţie cu ce ne-am dori. Ştiţi bine că economia IT este 6-7% din PIB, un lucru foarte bun, o economie cu valoare adăugată mare, partea de auto, foarte bună, sunt domenii unde chiar există valoare adăugată, dar nu destul.

În domeniul medical, şi acolo este o oportunitate pentru noi. Aici este o oportunitate economică foarte mare. Pentru asta e nevoie doar de medici buni, ceea ce avem în România. Peste tot unde vedem o oportunitate de a presta nişte servicii de calitate cu valoare adăugată mare trebuie să facem în România", a precizat Clotilde Armand, citată de Agerpres.

În opinia reprezentantei USR, la ora actuală, ceea ce produce fiecare român este prea puţin faţă de ce poate să producă în străinătate, de exemplu.

"Faptul că producem puţin, că economia nu merge bine, nu putem face alte lucruri pentru că nu avem bani. Va trebui să ridicăm nivelul de educaţie ca să putem oferi o muncă mai calificată, ca să nu fim o ţară low-cost, ci dimpotrivă, o ţară unde munca este de bună calitate, ca să avem o economie la nivelul ţărilor din vest.

Noi credem foarte mult în calificare, în sistemul educaţional, şcoli profesionale, infrastructuri adecvate, clustere puternice. Toate împreună, mediul privat şi statul şi sistemul de educaţie, vor putea să ridice economia românească. Fără o economie puternică nu vom putea să ridicăm tot restul. Trebuie să producem mai mult, să fim mai calificaţi, mai educaţi", a subliniat Clotilde Armand.

Vicepreşedintele USR a mai adăugat că România este una dintre cele mai pro-europene ţări.

"Europa ar fi foarte fericită ca această ţară profund pro-europeană să fie şi o ţară bogată, cu o economie robustă. Nu cred că ţările din vest vor să menţină România ca o ţară low-cost. În niciun caz. Eu cred că au nevoie aici, în Europa de est, de nişte economii puternice", a punctat Clotilde Armand.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne