Condamnări grele în dosarul insolventelor. 22 de ani de închisoare pentru judecătorul Moldovan

Curtea de Apel Bucureşti
Curtea de Apel Bucureşti (Epoch Times România)

Celebrul judecător Mircea Moldovan, cel care a închis procedura de insolvenţă Hidroelectrica, a fost condamnat luni de Curtea de Apel Bucureşti la 22 ani închisoare, într-un dosar de corupţie privind soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

Moldovan, judecător la Tribunalul Bucureşti la data faptelor, a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni de corupţie, pedeapsa de bază fiind de 6 ani şi 10 luni închisoare, la care s-a adăugat un spor de 15 ani şi 2 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite), astfel încât el va executa în final pedeapsa de 22 de ani închisoare, relatează Agerpres.

Magistratului Mircea Moldovan i-au fost confiscate mai multe bunuri (un telefon, un televizor) şi sume de bani, fiind menţinut sechestrul pe un autoturism Mercedes Benz ML 320.

În acelaşi dosar, Dan Adamescu a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, iar judecătorii Elena Rovenţa la cinci ani şi zece luni, Sorin Viziru la cinci ani şi Ion Stanciu la trei ani şi opt luni.

DNA i-a trimis în judecată pe data de 24 iunie 2014 pe Adamescu, pe cei patru judecători sindici şi pe omul de afaceri Iosif Armaş, într-un dosar privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

Dan Adamescu a fost acuzat că a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Cei patru judecători au fost acuzaţi că, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii. Magistraţii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a îndeplini sau a nu îndeplini ori a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor, pentru a decide în privinţa modalităţilor de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferenţial administratori judiciari, pentru a atribui preferenţial dosare de insolvenţă sau pentru a-şi exercita influenţa pe lângă judecători de la diverse instanţe din Bucureşti şi din ţară, folosind informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător, au arătat procurorii în referatul cu propunerea de arestare.

Potrivit cursdeguvernare.ro, au fost trimişi în judecată şi practicienii în insolvenţă Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa, Emanoil Postelnicu şi Gabriel Hanganu, pentru dare de mită.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne