Constantin: Nu pot să fiu călcat în picioare, Tăriceanu a practicat o formă de şantaj în formă continuată

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a practicat o formă de şantaj în formă continuată şi urmăreşte să acapareze controlul total al partidului în cel mai scurt timp posibil, a acuzat colegul său Daniel Constantin, reprezentant al aripii PC din formaţiune.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times)

În ciuda ameninţărilor venite din partea colegului său Călin Popescu Tăriceanu, care vorbea chiar despre o eventuală excludere, copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, se pregăteşte să conteste în instanţă validitatea Delegaţiei Permanente de duminică, care a avut ca principală temă pentru dezbateri data congresului extraordinar pentru alegerea preşedintelui unic al formaţiunii.

"Miza este una foarte simplă, ea nu a plecat de la congres şi de la modalitatea în care se organizează congresul, ci a plecat la sfârşitul lunii ianuarie - începutul lunii februarie pentru că au fost foarte mulţi colegi din teritoriu şi sunt în continuare foarte nemulţumiţi vizavi de modalitatea în care se iau decizii. Cu alte cuvinte nu au participat la decizie, chiar dacă există formal o comisie de fuziune, aceasta s-a întrunit foarte rar şi deciziile au fost luate oarecum unilateral în ALDE, care au în momentul în care suntem parteneri ai coaliţiei de guvernare repercursiuni în ceea ce priveşte coaliţia de guvernare, guvernarea şi asupra cetăţenilor.

Este o miză de putere, de control, o miză pe care probabil dl. Tăriceanu o are de a deţine controlul total şi în cel mai scurt timp, miza mea, dacă mă întrebaţi, este aceea de onoare. Pentru mine este mai onorabil să ies dintr-o colaborare în picioare, dar să ştiu că mi-am făcut datoria de onoare faţă de oamenii care m-au însoţit în această bătălie politică de-a lungul timpului. Aici cred că este miza, nu este o miză legată de funcţii, legată de Congres", a declarat luni seară, la Digi 24, Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Copreşedintele ALDE susţine că Tăriceanu a practicat o "formă de şantaj în formă continuată".

"Nu am niciun fel de temere şi am spus-o în şedinţa pe care am părăsit-o atunci: nu este o şedinţă statutară, nu mă ţin de funcţia de viceprim-ministru sau ministru, adică nu pot să fiu călcat în picioare doar pentru aceste funcţii, şi nu numai eu, este vorba de oamenii care au fost alături de mine în toată această perioadă. Mâine probabil, pentru că astăzi s-a fugit cu registre, nu am putut să înregistrăm la partid decât acum pe seară paşii procedurali, fiindcă noi vrem să respectăm statutul şi anume să sesizăm Comisia de etică şi după aceea în instanţă.

Mâine [marţi - n.r.] cu orice risc, cu orice ameninţare pe care o face dl. Tăriceanu nu vrem să facem altceva, nu cerem ca instanţa să constate o legalitate, ci să constate o ilegalitate care se încearcă prin organizarea în această formă. Nu am nici cea mai mică problemă să organizăm congresul partidului cât mai repede posibil şi am spus-o era o cursă cu un singur concurent, dar s-ar putea să iasă pe locul doi din această bătălie pentru că nu voiam să candidez, dar aş vrea să avem puţin respect faţă de oamenii noştri", a precizat Daniel Constantin.

Potrivit liderului ALDE, "sistematic, de o perioadă de timp", toţi oamenii care au "contat" şi care i-au fost "aproape" au fost "îndepărtaţi".

"Dacă lucrurile vor fi remediate voi fi oricând dispus să pun umărul ca ALDE să meargă mai departe fără niciun fel de problemă şi să crească aşa cum este pe trend în momentul de faţă", a arătat Daniel Constantin, adăugând că a discutat pe această temă şi cu liderul PSD Liviu Dragnea, precum şi cu premierul Sorin Grindeanu.

"Nu intenţionez să afectez cu ceva coaliţia de guvernare", a adăugat Daniel Constantin.

Cât despre o eventuală mişcare politică alături de fostul premier Victor Ponta, copreşedintele ALDE susţine că "nu avem o teorie a conspiraţiei pe care am construit-o împreună".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne