Continuă curăţenia în Sănătate: De acum încolo, orice medic român poate intra în comisiile de specialitate

Seria schimbărilor din Sănătate continuă. Membrii comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii nu vor mai fi numiţi de ministru, ci vor fi selectaţi printr-un proces transparent, care ţine cont de criterii de profesionalism şi integritate.
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii (Florin Chirilă / Epoch Times România)

De acum înainte, orice medic român, indiferent dacă profesează în România sau în afara ţării, poate deveni membru în comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii în urma unui proces de selecţie transparent, a anunţat marţi, pe contul său de Facebook, tehnocratul Vlad Voiculescu.

"Ţară, ţară, vrem ostaşi! Cei interesaţi de domeniul sănătăţii, aţi auzit cu siguranţă despre comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii. Despre funcţionalitatea lor sau lipsa acesteia, conflicte de interese şi modul în care sunt selectate. Facem câteva schimbări: am semnat ordinul de ministru prin care orice medic român, din ţară sau din străinătate, poate deveni membru în aceste comisii, dacă respectă anumite condiţii", a declarat Vlad Voiculescu.

Tehnocratul a subliniat că, pentru prima dată, membrii comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţi nu vor mai fi numiţi de ministru, ci vor fi selectaţi printr-un proces transparent, care ţine cont de criterii de profesionalism şi integritate.

"Medicii cu cetăţenie română, indiferent dacă profesează în România sau în afara ţării, îşi pot trimite dosarul pentru a intra în procesul de selecţie", a punctat Vlad Voiculescu.

Potrivit ministrului Sănătăţii, această decizie vine după ce lipsa unor criterii de selecţie şi precizările neclare în cazul conflictelor de interese au condus la apariţia unor majore disfuncţionalităţi în constituirea şi misiunea comisiilor de specialitate.

"Corectăm deficienţele şi propunem o nouă viziune pentru organizarea şi funcţionarea comisiilor de specialitate. Share, să ajungă şi la medicii români din străinătate!", a adăugat Vlad Voiculescu.