Controversatul Robert Negoiţă, ales şef al PSD Bucureşti

Robert Negoiţă
Robert Negoiţă (Epoch Times România)

Controversatul primar al Sectorul 3, Robert Negoiţă, a fost ales, joi, preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti, cu unanimitate de voturi, el fiind singurul candidat pentru această funcţie, după ce actualul preşedinte, senatoarea Ecaterina Andronescu, nu a mai candidat pentru un nou mandat, relatează Hotnews.

În discursul său dinaintea votului, Negoiţă, al cărui nume apare în două mari scandaluri, unul vizând acuzaţii de evaziune fiscală şi altul legat de prostituţie, a declarat că obiectivele sale sunt "o administraţie eficientă şi lupta împotriva corupţiei", insistând asupra faptului că PSD susţine "curăţarea" societăţii de acest "cancer".

"Am două obiective: o administraţie eficientă şi lupta împotriva corupţiei. Nu este adevărat că PSD nu încurajează lupta anticorupţie. PSD îşi doreşte o curăţare a societăţii româneşti de acest cancer, acest putregai care se numeşte corupţia. Este adevărat că atunci când medicul taie mai greşeşte şi mai ia şi din zona bună. Dar în speranţa că medicul devine mai specializat şi greşim cât mai puţin. Nu e niciun argument să avem vreo reţinere să spunem răspicat: PSD îşi doreşte o Românie curată. Cu cât scăpăm mai repede de corupţi, cu atât mai bine. Haideţi să facem din această ţară o Românie performantă", a declarat Negoiţă.

De asemenea, Robert Negoiţă, care, potrivit unor surse politice vizează o candidatură la Primăria municipiului Bucureşti, a mai declarat că are ca obiectiv "o schimbarea de mentalitate."

"Da, este cel mai greu. Dar este şi cel mai important. Şi da, cred că este obiectivul nostru şi anume de a încerca să influenţăm în bine. Prea mult am fost conduşi de demagogi, care vorbesc frumos, care ştiu să facă glume, sunt joviali, dar fac politică de zeci de ani şi nu ştiu să scrie două lucruri de ce anume au făcut pentru România sau pentru comunitate. Nu este ceva greşit să fii un bun orator dar nu este nici pe departe suficient. Trebuie să primeze faptele. Cred că vrăjeala nu ţine nici de foame nici de adăpost", a declarat Negoiţă.

Reamintim că numele lui Robert Negoiţă a apărut în două mari scandaluri, de evaziune fiscală şi de prostituţie. Potrivit Hotnews, un control demarat de ANAF, în septembrie 2009, privind tranzacţiile din sectorul imobiliar realizate de Robert Negoiţă în perioada 2006-2008, a relevat că primarul sectorului 3 datorează bugetului de stat suma de 120 milioane de lei (aproximativ 28 milioane de euro), reprezentând TVA aferentă tranzacţiilor imobiliare derulate în perioada 2006-2008 şi penalităţi. De altfel, pe 12 iunie 2015, Negoiţă şi-a postat pe site-ul primăriei declaraţia de avere din care reiese că are datorii de aproape 52 de milioane de euro către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

În ceea ce priveşte scandalul legat de prostituţie, hotnews reaminteşte că Antena 3 scria, în 2010, că numele lui Robert Negoiţă şi Nicoale Bănicioiu apar într-un dosar de prostituţie de lux instrumentat de DIICOT.

Mai amintim că Negoiţă este contestat de cetăţenii din sectorul său, care îl acuză că nu a respectat nimic din ceea ce a promis înainte de a fi primar ci, dimpotrivă, a început "un adevărat asalt atât al betonării asidue a sectorului 3 şi a multor zone din Parcul IOR şi din celelalte parcuri ale sectorului''.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.