Primarul Robert Negoiţă, dator peste 50 de milioane de euro

Robert Negoiţă
Robert Negoiţă (Epoch Times România)

Controversatul primar al Sectorului 3, Robert Negoiţă, aspirant la candidatura pentru Primăria Capitalei, a declarat datorii de 52 de milioane de euro la ANAF, pe persoană fizică, neplătite între 2009 şi 2014, scrie bn24.ro. Prin comparaţie, bugetul sectorului 3 pe anul 2015 se ridică la aproximativ 182 milioane de euro.

Conform declaraţiei de avere pe 2015, Negoiţă, primarul care-şi îndemna alegătorii, plătitori de taxe, să se mute în altă parte dacă nu le place cum conduce sectorul, nu şi-a plătit nici taxele locale la 5 primării, în localităţile unde are case sau apartamente construite de firma sa.

Datoriile adunate de edil din taxe locale neplătite ajung la 400 000 de mii de euro, însă acest lucru pare să nu-i dea mari dureri de cap liderului PSD, având în vedere că primăriile păgubite sunt conduse de prieteni şi rude de-ale sale. De exemplu, Primăria Voluntari, faţă de care Negoiţă are o datorie de 67. 000 de euro, este condusă de naşul acestuia, Florentin Pandele, soţul senatoarei Gabriela Vrânceanu Firea, arată sursa citată.

Pe lângă datorii, primarul deţine şi o avere impresionantă. Negoiţă a declarat patru case de locuit, 83 de apartamente, un spaţiu de producţie, 42 de locuri de parcare, 14 terenuri intravilane, 17 terenuri arabile, în jur 18.000 de metri pătraţi pentru parcări. Mare parte dintre proprietăţi sunt însă executate silit de Fisc, în contul datoriei către stat.

Declaraţia de avere a lui Negoiţă care se întinde pe nu mai puţin de 19 pagini poate fi consultată pe site-ul primăriei sectorului 3.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.