Cotidianul "Haaretz": Premierul israelian a refuzat întâlnirea cu Corlăţean

Titus Corlăţeanu conferinţă de presă la MAE
Titus Corlăţeanu conferinţă de presă la MAE (Epoch Times România)
Epoch Times România
11.10.2012

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a refuzat o cerere a ministrului român al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, de a se întâlni cu el marţi, motivând că agenda sa este încărcată în ziua respectivă din cauza unor consultări privind alegerile anticipate, informează cotidianul "Haaretz".

Ministrul Titus Corlăţean a cerut o întrevedere cu Benjamin Netanyahu, cu câteva zile înainte de a vizita Israelul. Surse din cadrul Ministerului au informat că Corlăţean a solicitat în mod repetat această întâlnire, atât înainte, cât şi în timpul vizitei, precizând că ministrul român era dispus să-şi modifice programul astfel încât să se conformeze cu programul premierului israelian.

Ministrul israelian de Afaceri Externe i-a contactat apoi pe consilierii lui Netanyahu şi le-a sugerat acestora importanţa întâlnirii cu ministrul român, chiar dacă ar fi una scurtă, datorită intereselor politice ale Israelului.

Ministerul de Externe israelian încearcă să câştige sprijin la nivel european, pentru a dejuca tentativa palestiniană de a obţine recunoaştere ca stat la viitoarea Adunare Generală a ONU. Un alt obiectiv important este şi împiedicarea apariţia unei legislaţii prin care bunurile originare din Cisiordania să fie etichetate în supermarketurile din Uniunea Europeană.

O sursă din cadrul Ministerului israelian de Externe a informat că România este unul dintre statele Uniunii Europene cele mai prietenoase faţă de Israel, atât în discuţiile dintre statele membre, cât şi la ONU.

În ciuda acestor motive, premierul a refuzat întâlnirea, motivând că are programul încărcat. În spatele "programului încărcat" se găseşte politica, conform "Haaretz".

Benjamin Netanyahu s-a consultat marţi cu miniştrii, consilierii politici şi cu membrii Parlamentului israelian de dimineaţă până seara, formulând un scurt anunţ privind organizarea de alegeri anticipate.

"În orice caz, el nu a considerat necesar să ia o pauză şi să se întâlnească cu ministrul român de Externe", se concluzionează în articol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor