Craiova redevine PSD. Social-democratul Mihail Genoiu va lua locul Olguţei Vasilescu

Lăsată din mână de Olguţa Vasilescu, promovată ministru al Muncii, Craiova se reîntoarce sub tutela PSD, următorul primar urmând să fie Mihail Genoiu, după o rundă de alegeri cu o prezenţă deosebit de mică la urne.
Mihai Genoiu şi predecesoarea sa, Olguţa Vasilescu
Mihai Genoiu şi predecesoarea sa, Olguţa Vasilescu (Facebook)

Lăsat vacant de Olguţa Vasilescu - actualmente ministru al Muncii - postul de primar al Craiovei revine din nou PSD. În urma alegerilor parţiale de ieri, social-democratul Mihail Genoiu urmează să devină noul primar al municipiului, cu 42,8% din voturile exprimate, relatează hotnews. Pe locul al doilea în preferinţele electoratului s-a situat senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea.

Prezenţa la vot în municipiul Craiova a fost de 18,57%, una dintre cele mai slabe din cele 49 de localităţi în care s-au organizat alegeri parţiale.

La Târgu Jiu în schimb, în premieră în ultimii 17 ani, PSD a pierdut alegerile parţiale, primar fiind ales candidatul PNL, Marcel Romanescu, reiese după numărarea a 51,72% dintre voturile exprimate. Prezenţa la vot la nivelul municipiului Târgu-Jiu a fost de 29,92%.

"Sincer, nu mă aşteptam la un asemenea rezultat şi le mulţumesc târgujienilor, le mulţumesc membrilor familiei mele de acasă şi membrilor familiei mele politice pentru că am fost susţinut şi e cea mai mare surpriză pe care a avut-o Gorjul în ultimii 27 de ani. Niciodată nu s-a putut întoarce un rezultat de la 14% să ajungă la rezultatul de asta-seară, indiferent cât va fi el. Este un rezultat istoric pentru Târgu-Jiu şi pentru partidul pe care îl reprezint.

Cred că PSD a tratat cu indiferenţă târgujianul şi, prin greşelile făcute de ei, şi presupun eu, printr-o strategie corectă a mea în această perioadă de campanie electorală, am câştigat Târgu-Jiul şi sufletele târgujienilor mergând din casă în casă, lucru care de multe ori mi s-a imputat: de ce trebuie să te duci să îi deranjezi pe târgujieni? Nu cred că i-am deranjat şi, prin felul meu de a fi şi prin comportamentul meu, i-am convins să vină la vot", a declarat Marcel Romanescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne