Crin Antonescu: Ce a oferit PNL în campanie? Un fel de asistenţă pentru DNA, un fel de turnătorie publică?

"Ce a oferit în această campanie dreapta, PNL? Un fel de asistenţă pentru DNA? Nu are nevoie DNA. Un fel de turnătorie publică, arătând cu degetul către ceilalţi? Nu! Care este proiectul, care este viziunea pentru următorii ani?", a comentat fostul preşedinte liberal Crin Antonescu.
Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

PNL are o problemă de identitate, iar în campania electorală pentru alegerile parlamentare nu a fost în stare să le prezinte românilor care este proiectul, viziunea partidului pentru următorii ani, şi s-a limitat la a acorda un fel de "asistenţă" pentru DNA, a opinat miercuri seară, la Realitatea Tv, fostul preşedinte al liberalilor Crin Antonescu.

"Problema, tema sau provocarea PNL nu este în nici un fel legată de o persoană sau, şi mai puţin, de persoana mea. PNL nu are doar problema unui om, are o problemă de identitate, pentru că a pierde nişte alegeri nu e o catastrofă. Problema e să ştii care este identitatea ta, la ce anume răspunzi cu 2%, 20% sau 70% din societate şi încotro te duci cu ei. Eu cred că România are nevoie de oameni politici şi de partide care să gândească întreg, pentru că secretul simplu al democraţiei este ca părţile, partidele, să acţioneze cu viziunea întregului şi cu proiecte pentru întreg", a afirmat Crin Antonescu, citat de Agerpres.

Fostul şef al liberalilor s-a declarat nemulţumit de modul în care conducerea PNL a înţeles să desfăşoare campania electorală pentru alegerile parlamentare.

"Eu nu pot să fac campanie având o singură temă pentru români. "Măi, români, Dragnea are dosar; măi, români, Ponta e urmărit; măi, români, Tăriceanu a depus mărturie mincinoasă". Cine să te voteze? Care e România mea pe care a prezentat-o PNL? România e să-l torn încă o dată pe Dragnea că are dosar? Dar nu e treaba ta. E treaba lui Dragnea, a justiţiei. Ce a oferit în această campanie dreapta, PNL? Un fel de asistenţă pentru DNA? Nu are nevoie DNA. Un fel de turnătorie publică, arătând cu degetul către ceilalţi? Nu! Care este proiectul, care este viziunea pentru următorii ani? Vorbesc de nevoia unei forţe politice de dreapta, europene, naţionale, ziditoare", a punctat Crin Antonescu.

Fostul lider PNL nu este încântat nici de prestaţia preşedintelui Klaus Iohannis care a făcut câteva greşeli care au costat din punct de vedere electoral.

"Cred că în vreme ce Dragnea a parcurs etapele şi a punctat corect, Klaus Iohannis a făcut cel puţin două greşeli. Una - 1 Decembrie. Eşti şeful unui stat în care există un ceremonial, măcar atât, de sărbătoarea naţională. Omul acela, indiferent ce părere ai despre el - şi nu cred că am eu o părere mai bună despre domnul Tăriceanu decât are domnul Iohannis - este preşedintele Senatului, următorul om după tine în ierarhia statului. Nu-l mai recunoşti? E vorba doar de o formalitate, trebuie să-l inviţi acolo.

Celălalt preşedinte (Liviu Dragnea - n.r.), dacă el e parlamentar, preşedinte de partid, că a fost condamnat sau nu şi indiferent pe ce, cheamă-l acolo. Astea sunt lucruri care cred că au costat din punct de vedere electoral. Al doilea lucru. Dacă doreşti să joci, ca preşedinte, e bine să joci jocuri mai măricele. Dacă vrei să încerci să construieşti, să prefigurezi o majoritate, încearcă s-o faci din timp, încearcă s-o faci dinainte de vot, nu după să-l chemi pe Tăriceanu. Nu se poate, fiindcă te expui unei crize de imagine, acolo unde ar trebui să fii mai tare. Acesta-i rezultatul, 45% un partid? Nu mai stai la discuţii, îl chemi, îi dai mandatul", a adăugat Crin Antonescu.