Crin Antonescu şi-a anulat toate şansele la preşedinţie când a rupt USL: Liviu Dragnea

Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Crin Antonescu şi-a anulat toate şansele la prezidenţiale când a rupt USL, a declarat Liviu Dragnea în cadrul emisiunii "După 20 de ani" difuzată duminică de PRO TV. Vicepremierul a intrat şi în "culisele" ruperii coaliţiei, din unghiul PSD.

Conform lui Liviu Dragnea, ruperea USL-ului a reflectat voinţa lui Antonescu, şi nu a PNL-ului. Dragnea a declarat că PSD era de acord să îl numească pe Iohannis ministru de interne şi vicepremier, desigur, la pachet cu Daniel Constantin vicepremier.

Refuzul lui Antonescu de a accepta numirea lui Daniel Constantin, a declarat Dragnea, nu a fost decât pretextul pe care îl căuta Antonescu pentru a ieşi din coaliţe şi Guvern:

”(Antonescu n.r.) a spus că PNL nu e de acord cu vicepremier de la PC pentru că PC e mai mic decât PNL. Dar şi eu sunt vicepremier de la PSD, care e de două ori mai mare decât PNL, şi nu am avut o problemă să fie Daniel Chiţoiu vicepremier, să avem paritate pe listele locale şi parlamentare. (...) Un pretext (...). Totul pentru a ieşi de la guvernare. (...) Pe noi ne-a făcut să credem că, de fapt, căuta un pretext să rupă USL. El, nu PNL” a mai afirmat Dragnea.

Vicepremierul a declarat că Antonescu dădea "semne" că vrea să iasă de la guvernare încă din septembrie 2013, când liberalul şi-a "schimbat atitudinea", ieşind la televizor, certându-l pe premier etc. :” Ieşea la televizor, certa PSD, îl certa pe premier, stabileam ceva la şedinţele USL, a doua zi ieşea şi nu mai era de acord cu asta. Am început să fim foarte bănuitori, nu mai înţelegeam, am început să primim semnale că vrea să rupă USL. A început să ne spună că noi nu-l susţinem, ajunsesem într-o situaţie penibilă”, a rememorat liderul PSD, declarând că atât el, cât şi Ponta şi colegii social-democraţi l-ar fi susţinut pe Crin.

În urma ruperii USL-ului, Crin Antonescu şi-a pierdut toate şansele să fie preşedinte, a concluzionat Dragnea, afirmând că "nu înţelege" ce s-a întâmplat cu Antonescu, cine l-a convins că PSD-ul nu îl va susţine la prezidenţiale şi cum de a luat decizia de a rupe USL-ul compromiţându-şi toate şansele de a ajunge la Cotroceni.

Victor Ponta

Liviu Dragnea a evitat să dea un răspuns concret la întrebarea legată de intrarea lui Ponta în cursa pentru Cotroceni: "Dacă domnul Ponta va candida sau nu, asta va fi decizia dumnealui. ", a parat Dragnea întrebarea, preferând să facă, în schimb, portretul candidatului ideal la prezidenţiale, şi anume, un personaj care să fie total diferit de actualul preşedinte: "dacă ne uităm în sondaje, se pare că majoritatea românilor ar dori ca viitorul preşedinte să fie diferit de Traian Băsescu şi e firesc după zece ani să doreşti ceva nou, ceva diferit.

Dragnea a declarat că, orice ar fi, lui Ponta nu îi este frică de competiţia pentru prezidenţiale iar el personal, precum şi partidul îl vor susţine pe premier indiferent ce decizie va lua.

În privinţa europarlamentarelor, Liviu Dragnea a precizat că PSD şi-a propus să obţină 35%, tot ce este peste acest scor reprezentând ”un bonus”.

"Pentru noi mulţumitor va fi dacă vom scoate peste 35%. Orice este peste 35% este bonus." a declarat vicepremierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne