Cristi Borcea, internat de urgenţă la spitalul Poarta Albă

(Lewis Whyld- WPA Pool / Getty Images)

Cristian Borcea, fost acţionar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, a fost internat de urgenţă la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă.

Fostul şef dinamovist a fost transferat de la Slobozia la spitalul penitenciar Poarta Albă deoarece a acuzat dureri şi a cerut să-i fie făcute mai multe investigaţii.

Cristi Borcea şi fraţii Becali au fost transferaţi la Penitenciarul Slobozia la începutul lunii aprilie.

Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani şi patru luni de închisoare în Dosarul Transferurilor, împreună cu alţi mari "grei" ai fotbalului din România. Instanţa a hotărât să-i confişte sumele de 593.750 dolari şi de 80.000 dolari echivalentul în lei, obţinuţi ilicit pentru transferul unor fotbalişti la echipe din străinătate.

În 2008, DNA i-a trimis în instanţă pe Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu şi Gheorghe Popescu, acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. În acelaşi dosar, au mai fost formulate acuzaţii asupra lui Gigi Neţoiu, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, Cristian Borcea, Ioan Becali şi Victor Becali, acuzaţi pentru înşelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Fostul şef dinamovist, judecat într-un dosar al retrocedărilor din Constanţa

În luna octombrie 2008, Cristian Borcea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de alte 36 de persoane, printre care se află şi Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa,

Procurorii susţin că dosarul se referă la restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fiind cauzat un prejudiciu în valoare de cca 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa)”.

Curtea de Apel Bucureşti va judeca acest caz, termenul fiind stabilit pentru data de 29 aprilie.