Cristian Bodea: A cantona discursul Partidului Ecologist doar pe "eco" e sinucidere politică

Putem fi mai mult decât "pădurari" amatori, putem guverna ţara asta. Eu nu vreau doar ministerele Mediului şi Pădurilor, eu vreau tot Guvernul, a declarat noul vicepreşedinte al ecologiştilor Cristian Bodea.
Cristian Bodea
Cristian Bodea (Epoch Times România)

Dat afară din PNL la scurt timp după alegerile locale, pentru că a îndrăznit să conteste supremaţia conducerii şi a "Kaiserului" Klaus Iohannis, senatorul Cristian Bodea a ajuns la conducerea Partidului Ecologist Român, în funcţia de vicepreşedinte, şi intenţionează să ridice acest partid în sondaje şi să-l aducă la guvernare.

"Filozofia politică e simplă: dacă nu ajungi la guvernare, nu schimbi nimic, strigi doar de pe margine, degeaba. Ştiţi vorba aia: câinii latră, ursul trece mai departe. Or, ca să ajungi urs, trebuie să obţii voturi. Ca să obţii voturi, trebuie să vorbeşti pe limba oamenilor. Iar românii nu sunt preocupaţi mai deloc de problemele de mediu (5%).

A cantona discursul Partidului Ecologist doar pe "eco" e sinucidere politică. Trebuie să oferim soluţii integrate, la toate problemele românilor, nu doar la cele de mediu. Trebuie să le arătăm că ne ocupăm şi de salariile şi pensiile lor, ca şi de educaţia sau siguranţa lor. Că vrem să le protejăm şi copii, nu numai copacii din parc", a explicat Cristian Bodea.

Senatorul dezvăluie că a ales Partidul Ecologist ca pe o provocare, cu intenţia de a-l creşte. "Deşi e un curent politic serios, cu tradiţie, cu intenţii nobile, în România, numele ne handicapează din start, creează un blocaj mental în capul românului".

"De aceea, eu, ca vector de imagine, trebuie să fac un efort suplimentar, ca să arat că putem fi mai mult decât "pădurari" amatori. Că putem guverna ţara asta. Pentru că eu nu vreau doar ministerele Mediului şi Pădurilor. Eu vreau tot Guvernul! Atunci pot proteja tot ce vreau şi cum vreau!

În consecinţă, discursul nostru trebuie să fie "naţional", adică pe toate problemele naţiunii. Nu poţi salva pădurea, fără să porţi şi grija oamenilor! Cu "eminamente ecologist" atragi... nimic. Fapt dovedit timp de 26 de ani. Eu nu am venit aici ca să conserv acel 1-3%, să mă ţin încrâncenat de el, ci să îi mai adaug o cifră, să fie 10%...", a precizat Cristian Bodea.