Şercan cere explicaţii: Unde au zăcut timp de opt ani interceptările din dosarul Vîntu-Olteanu?

DNA şi SRI ar avea ceva explicaţii de dat. Interceptările din dosarul Vîntu-Olteanu au fost făcute în urmă cu opt ani, ţinute la sertar, şi folosite abia acum, în 2016, a atras atenţia jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Primim şi noi nişte explicaţii de la instituţiile statului - Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Român de Informaţii - unde au zăcut timp de opt ani interceptările din dosarul lui Bogdan Olteanu, făcute în 2008, dar folosite abia în 2016, a întrebat miercuri seară, pe contul său de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

"Nu de alta, dar e deja al treilea caz major în care nişte interceptări făcute în urmă cu mulţi ani, ţinute la sertar, sunt utilizate abia acum. A nu se înţelege că am o problemă că interceptările sunt folosite acum.

Am o problemă că nu au fost folosite ATUNCI, la momentul realizării, când Olteanu, Hrebenciuc şi alţii ca ei puteau fi opriţi să se mai cocoţe pe cele mai importante poziţii în stat sau să prăduiască banii publici şi mai mult", a subliniat Emilia Şercan.

Jurnalista a amintit despre povestea femeii care lucra în SRI la departamentul care se ocupa de transcrierea interceptărilor şi care a luat-o razna pentru că asculta şi transcria zilnic nenorocirile făcute în ţara asta.

"A sufocat-o indignarea că nu se întâmplă nimic cu ei, ba mai erau şi promovaţi, ca Olteanu, astfel că femeia s-a pensionat pe caz de boala. E bine că acele interceptări sunt folosite acum, însă trebuie să ştim şi de ce nu au fost folosite opt ani", a mai precizat Emilia Şercan.