Vîntu a recunoscut că i-a dat mită lui Bogdan Olteanu. Mesaj ameninţător din spatele gratiilor

"Îmi cer iertare!" - aşa se intitulează mesajul ironic, dar totodată ameninţător, postat de Sorin Ovidiu Vîntu pe contul său de Facebook, mesaj care, cu siguranţă, îi va nelinişti pe unii dintre foştii săi "colaboratori".
Sorin Ovidiu Vintu
Sorin Ovidiu Vintu (Epoch Times România)

Aflat în spatele gratiilor unde are de executat o pedeapsă de 6 ani şi două luni pentru devalizarea Petromservice, controvesatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu le-a trimis un mesaj celor care şi-au permis "să emită judecăţi de valoare" asupra sa, în contextul noului dosar de corupţie în care este implicat, dosar în care viceguevrnatorul BNR Bogdan Olteanu a fost deja plasat în arest la domiciliu.

Vă prezentăm mai jos mesajul postat de Sorin Ovidiu Vîntu, pe contul său de Facebook, intitulat ironic "Îmi cer iertare!":

"Îmi cer scuze că, în ciuda extraselor de cont şi a viramentelor prezentate în denunţul făcut de familia Ion şi Ionut Eftime împotriva mea şi a lui Bogdan Olteanu, nu am avut bărbăţia să neg evidenţele şi am admis că firmele şi conturile îmi aparţin. Îmi cer scuze că, în ciuda declaraţiilor a patru martori conform cărora Bogdan Olteanu m-a vizitat în Deltă, nu am avut bărbăţia să neg în faţa procurorilor acest lucru.

Îmi cer scuze, de asemenea, pentru numărul uriaş de jurnalişti, moderatori şi comentatori pe care i-am salarizat cu mult peste valoarea lor profesională sau umană, creându-le o imagine falsă vizavi de propriile persoane, astfel încât răzbunarea lor, perfect legitimă, a căpătat aspectul unei exorcizari în masă a unui corp cu sute de capete cuprins de convulsii epileptice şi cu bale la guri; evident că nu mă refer la toţi.

Ultimii de la care îmi cer scuze sunt politicienii, pe care nu am avut bărbăţia să-i devoalez, lăsându-i să se etaleze pe micile ecrane precum cavalerul Bayard cel "sans peur et sans reproche", devenind astfel nişte false călăuze pentru o masă uriaşă, îndobitocită şi dornică de sânge.

Acest text nu este nici de justificare, nici de renunţare, este doar punerea la punct a celor ce şi-au permis, fără să mă cunoască sau fără să cunoască ce s-a întâmplat cu adevarat, să emită judecăţi de valoare asupra mea."