Cristian Buşoi: Ca să-şi scuze incompetenţa, dna Firea minte cu nonşalanţă

Gabriela Firea îşi scuză ratarea oportunităţii "Bucureşti Capitală Culturală Europeană" minţind că Timişoara a câştigat pentru că este regiune defavorizată, a acuzat liberalul Cristian Buşoi.
Cristian Buşoi
Cristian Buşoi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Bucureştiul a ratat o oportunitate foarte bună de promovare în plan european, prin faptul că Primăria Generală nu s-a preocupat aşa cum trebuie pentru a câştiga titlul de Bucureşti Capitală Europeană, a declarat duminică, în cadrul unui comunicat de presă, prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi.

"Ca să-şi scuze incompetenţa, dna Firea minte cu nonşalanţă că oraşele care primesc titlul ar fi zone defavorizate, adică tradus pentru cei care aşteaptă ca primaria să-şi facă datoria: "Bucureştiul este prea bun pentru titlul de Capitală Europeană pe care îl câştigă oraşele cu probleme". Acordarea titlului se face de către un juriu internaţional şi în niciun caz nu se face pe criteriul zonelor defavorizate, ci dimpotrivă; este o certificare a capacităţii oraşului de a susţine organizatoric şi reputaţional un eveniment devenit tradiţie în Uniunea Europeană şi pe care toate administraţiile europene îl doresc pentru beneficiile care le generează", a precizat Cristaian Buşoi.

În opinia prim-vicepreşedintelui PNL, Bucureştiul a pierdut pentru că Primaria Capitalei nu a fost interesată de proiect, care înseamnă un efort de organizare şi de implicare din partea administraţiei şi nici măcar să fie prezentă în faţa juriului pentru a îndeplini formalităţile necesare pentru prezentare.

"Câştigarea posibilităţii de a fi organizator al unui eveniment cu impact european, aşa cum este Capitala Culturală Europeană, înseamă o ocazie de a prezenta oportunităţile pe care le are oraşul organizator. Înseamnă beneficii economice, venite pe de o parte, din turism; iar pe de altă parte, dintr-o reputaţie mai bună pentru oraş, fapt important pentru Bucureşti, dat fiind reputaţie negativă generată de haosul nostru administrativ balcanic, devenit emblematic pentru mulţi străini.

Ca să fie foarte clar, sugestia dnei primar Firea că Timişoara a câştigat titlul pentru că este zonă defavorizată este o minciună urâtă menită să acopere incapacitatea primarului Firea de câştiga un eveniment important pentru oraşul pe care are datoria să-l administreze", a mai afirmat Cristian Buşoi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne