Firea, acuzată că a scăzut şansele Bucureştiului să câştige titlul "Capitală Culturală Europeană 2021"

Bucureştiul a pierdut competiţia pentru titlul "Capitală Culturală Europeană 2021", în parte şi din cauza primăriţei Gabriela Firea, a acuzat Uniunea Salvaţi România.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Atitudinea primăriţei Gabriela Firea a scăzut şansele Bucureştiului de a fi desemnată Capitală Culturală Europeană 2021, a acuzat sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, partidul lui Nicuşor Dan, Uniunea Salvaţi România.

"Timişoara a fost desemnată Capitală Culturală Europeană 2021, în urma jurizării dosarelor şi am felicitat public această reuşită. Trebuie să spunem că, din informaţiile noastre, juriul a apreciat candidatura Bucureştiului ca fiind foarte bună, însă în evaluare a contat mult şi sprijinul politic al autorităţii locale.

Declaraţiile publice ale Gabrielei Firea referitoare la neîncrederea ei în şansele Bucureştiului, precum şi refuzul de a avea o întâlnire cu juriul au scăzut mult din punctajul dosarului. În acest context, este evident că un primar care nu înţelege rolul şi importanţa vieţii culturale a unui oraş nu doar că nu-l ajută, ba chiar îi blochează şansele de dezvoltare", se arată în comunicatul USR.

Uniunea Salvaţi România susţine implementarea strategiei culturale care a fost dezvoltată cu ocazia acestui concurs, strategie care a lipsit până acum.

"Ne dorim ca Bucureştiul să fie o adevărată capitală europeană, cu o viaţă culturală vibrantă pentru locuitorii săi şi pentru cei care o vizitează", se mai precizează în documentul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne