Primarul Pandele, cocoţat pe catedră la deschiderea anului şcolar. "Aşa mi-a dat mie prin cap!"

Criticat că s-a urcat cu picioarele pe catedră la deschiderea anului şcolar, Florentin Pandele susţine că a vrut să le explice părinţilor că şcolile se repară şi apoi se găsesc urme de picioare pe pereţi.
Primarul din Voluntari cu picioarele pe catedră
Primarul din Voluntari cu picioarele pe catedră (Facebook)

Florentin-Costel Pandele, primar al localităţii Voluntari şi soţ al Gabrielei Firea, a devenit viral pe Facebook, după prima zi a noului an şcolar. Primarul, aflat în plin scandal de plagiat, a fost fotografiat luni în timp ce susţinea un discurs la deschiderea noului an şcolar, cocoţat cu picioarele pe o catedră pentru fi mai bine văzut de părinţii şi elevii veniţi la ceremonia organizată în curtea şcolii nr. 1 din Voluntari.

Fotografia cu Pandele pe catedră a fost distribuită intensiv pe Facebook, stârnind valuri de comentarii unul mai acid ca altul, primarul fiind criticat pentru exemplul pe care îl dă.

"Nea Pandele, soţul lui Firea....asta este PSD-ul în floarea lui", scrie un internaut.

Cât despre Florentin Pandele, acesta a explicat că s-a urcat cu picioarele pe catedră pentru că nu i s-a amenajat nici măcar un metru pătrat de scenă.

"M-am urcat cu picioarele pe catedră că erau 2000 de părinţi şi copii şi nu mă vedea lumea. Aşa mi-a dat mie prin cap. Nu aveam acolo nici măcar o scenă. Nu e prima dată când vorbindu-le oamenilor am căutat soluţii să mă audă lumea. Este una dintre cele mai mari şcoli din România, are 2300 de elevi. Am învăţat şi eu acolo din clasa a cincea până într-a opta. Era o gălăgie în spate, difuzoarele nu erau foarte performante. Şi tot vorbeam, gălăgie în spate, am vrut să le transmit şi eu câteva mesaje, că mandatul ăsta e un mandat al calităţii în învăţământ.

Venisem la şcoala asta puţin dezamăgit de faptul că nu se implică toată lumea de la părinte la elev. Când am ajuns aici şi am văzut atâta lume... Dacă puneau măcar jumătate de metru pătrat de scenă. Să mă urc la etajul I şi să le vorbesc de acolo, am zis că nu dă bine, aminteşte de alte vremuri. Am luat puţin faţa de masă, am dat-o la o parte şi m-am ridicat pe masa aia. Eram conştient că oamenii poate zic, domne, omul e nebun. Dar m-am gândit că dacă văd oamenii uite, domne, primarul pe masă, poate mă asculta ce le spun. Şi, de acolo, cu picioarele pe catedra aia, le-am spus următorul lucru: îi rog pe profesori şi pe directori să ducă prima dată în sălile de clasă părinţii să conştientizeze cum arată şcoala la începutul anului şcolar, şcoli care se repară iar după câteva luni de zile găsim picioare pe pereţi, uşi rupte, geamuri sparte. Ca să poată avea şi ei un termen de comparaţie. Cred eu că i-am pus pe gânduri", a declarat Pandele pentru Hotnews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne