Cristian Diaconescu: România susţine încetarea imediată a violenţelor din Siria

Cristian Diaconescu.
Cristian Diaconescu. (ANDREAS SOLARO / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
01.04.2012

Ministrul de externe, a declarat duminică, la conferinţa ”Prietenii Poporului Sirian”, că România susţine depăşirea urgentă a situaţiei actuale de criză din Siria, prin încetarea imediată a violenţelor.

Totodată, Cristian Diaconescu a pledat pentru ”un răspuns concertat şi eficient pentru remedierea situaţiei umanitare preocupante care afectează populaţia locală”, amintind şi de ponderea importantă a comunităţii româneşti din această ţară.

Şeful diplomaţiei s-a referit, de asemenea, şi la crearea premiselor consolidării unui sistem politic cuprinzător şi reprezentativ, care să integreze toate segmentele societăţii siriene.

În cadrul oferit de conferinţă, au avut loc şi consultări referitoare la participarea României, la invitaţia Germaniei, la ”Grupul de lucru pentru redresarea economică şi dezvoltarea Siriei”, co-prezidat de Germania şi Emiratele Arabe Unite, informează MAE.

Ministrul afacerilor externe a participat duminică la conferinţa internaţională ”Prietenii Poporului Sirian”, desfăşurată la Istanbul.

82 state şi organizaţii internaţionale au luat parte la această conferinţă, care a constituit un prilej pentru continuarea la nivel internaţional a procesului de identificare de soluţii pentru situaţia din Siria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor