Cristian Preda a cerut audierea premierului Victor Ponta în Parlamentul European

Europarlamentarul Cristian Preda
Europarlamentarul Cristian Preda (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda a explicat luni dimineaţa, la RFI, de ce este necesară audierea premierului Victor Ponta, pus sub urmărire penală în dosarul Şova, de către Parlamentul European, în sesiunea care începe diseară.

"Am cerut deja în această dimineaţă ca Parlamentul European să discute criza politică din România în sesiunea care începe chiar diseară. Eu cred că în condiţiile de deficit democratic din Parlamentul României se impune audierea lui Victor Ponta în Parlamentul European. Eu zic că trebuie să dea socoteală şi luând în seamă acest deficit în sistemul politic românesc, soluţia e după părerea mea europeană. În primul rând, sper că această solicitare a mea să fie aprobată, se va discuta în aceasta după-masă (...) şi pe urmă, dacă e acceptată, premierul e chemat în plenul de la Strasbourg, pentru a explica de ce produce criza politică la care asistăm".

În opinia lui Cristian Preda, "audierea trebuie făcută, pentru a clarifica dacă România respectă sau nu criteriile politice asociate unui regim funcţional, unui stat de drept şi sigur că asta va avea impact, dacă Victor Ponta nu face un pas înapoi, asupra menţinerii MCV, asupra marginalizării României."

"Să nu ne închipuim că există doar costuri interne pentru criza pe care o întreţine Victor Ponta, există costuri externe foarte serioase", a mai precizat europarlamentarul.

Victor Ponta a fost pus vineri sub urmărire penală în dosarul Şova şi refuză să îşi dea demisa din funcţie subliniind că sigurul care îl poate da jos este Parlamentul României.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne