MRU: România are în frunte un cetăţean urmărit penal, despre asta e vorba. Reacţia externă va veni

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)

România are la conducerea Guvernului un cetăţean care este urmărit penal iar acest lucru poate cauza prejudicii extrem de mari ţării, care nu pot fi nicidecum rezolvate printr-o dezinformare amplă la nivel intern, a declarat fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, în cadrul unei intervenţii telefonice la postul B1 TV.

"Despre moţiunea de cenzură s-a vorbit in extenso. Dacă am un regret, este că nu s-a putut face suficient de cuprinzătoare ca să intre în textul ei lucrurile foarte grave produse de guvernările Ponta în ultimii ani. Dar, chestiunea votul prin corespondenţă este, fără îndoială, un subiect greu, serios şi esenţial, nu din punct de vedere politic neapărat, cât din punct de vedere constituţional şi dacă vreţi democratic. Şanse sunt şi sunt apreciabile (să treacă moţiunea - n.r.). E greu de citit în viitorul următoarelor zile pentru că dinamica grupurilor parlamentare va fi accentuată pe măsură ce presiunea va creşterea pe premierul Victor Ponta. Toate declaraţiile de susţinere, de afiliere, de compasiune, multe dintre ele emoţionale, unele dintre ele chiar lăcrimoase, scoase din inventarul expresiilor romantice, toate sunt de fapt fum retoric.

Mai departe se va vedea că Ponta va fi lăsat singur pentru că, în momentul acesta, prin felul în care atacă tot ceea ce consideră domnia sa că îi provoacă răul în acest moment, crează premisele a doua catastrofe politice - pe de o parte desfiinţarea PSD sau, dacă vreţi, reducerea PSD la un micron politic şi doi, o lovitură grea dată statutului democraţiei române, pentru că este, trebuie să recunoaştem, penibil de greu să înţelegi cu ochii unui european cum se poate ca un înalt demnitar al unui stat al UE, al NATO şi al lumii civilizate se prevalează de scenarii cosmice pentru a se apăra în eventualitatea unei acuze puternic sprijinite de dovezi aduse DNA", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

MRU a atras atenţia că, în momentul de faţă, România are în frunte un cetăţean care este urmărit penal, despre asta vorbim, iar dacă se va dovedit vinovat sau nu este cu totul altă discuţie.

"Răul pe care îl poate face un asemenea clasament în fruntea Executivului românesc este de neimaginat. De la efectul pe care îl are în relaţiile externe ale României, în interiorul Uniunii, în interiorul clubului atlantic, cu alte state, şi până la gradul de credibilitate pe care România ar trebui să îi aibă faţă de propriile iniţiative", a subliniat prim-vicepreşedintele PNL.

Întrebat cum anume vor pune partenerii României presiune externă pe Victor Ponta să demisioneze, MRU a replicat: "Am văzut două reacţii destul de rapide ale echipei dl Ponta, două scrisori trimise către ambasadele existente la Bucureşti în care sunt reluate toate raţionamentele profund false exprimate de premier în discursul pe care l-a avut când a ieşit de la şedinţa coaliţiei. Momentul în care faci aşa ceva nu denotă altceva decât disperare, disperare că va exista o reacţie dură din partea statelor partenere nouă legate de prezenţa în fruntea Guvernului a unui cetăţean urmărit penal."

"Mă îndoiesc că va exista altceva decât o critică puternică asupra premierului pentru atacurile sistematice pe care le face la adresa justiţiei şi a sistemului în general, a independenţei justiţiei. Mă îndoiesc că va exista o tăcere groasă pe seama căreia dl Ponta să considere de neatins. De altfel vă spun care este reacţia în acest moment, şi care este previzibilă, e mecanică: toate ambasadele acreditate la Bucureşti au trimis către centrale explicaţiile pe care le au ei, rapoartele lor pe baza informaţiilor publice sau discrete la care au acces şi fiţi convinşi că acele rapoarte sunt mult mai obiective decât scrisorile redactate din disperare care încearcă să prevină o reacţie externă.

Reacţia externă, vă repet, va veni. Şi poate că nu o să o vedem imediat în ziare, sau în comunicate ale reprezentanţilor diplomatici, dar putem accepta ca o reacţie externă înseamnă să ţi se trântească uşa în nas, sau să ţi se refuze un contact?! Eu cred că da. Ce credibilitate poate să aibă, ce onorabilitate poate să aibă un prim-ministru urmărit penal?. Altfel spus, nu vreau să ne imaginăm că asemenea atitudini rămân neobservate şi că totul se rezolvă printr-o dezinformare amplă la nivel intern", a mai precizat MRU.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne