Cristian Preda: PDL se comportă ca o "sectă clandestină"

Cristian Preda (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Epoch Times România
07.10.2013

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirma că PDL se comportă ca o "sectă clandestină", deoarece nu a publicat pe site regulile privind competiţia în partid pentru desemnarea candidatului la Preşedinţia României. Totodată, Preda a anunţat că îl va susţine pe Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice, la alegerile prezidenţiale din 2014.

"Din păcate, n-am reuşit să aflu care sunt regulile. Am intrat de pildă pe site-ul partidului, care nu mă ajută deloc, e blocat din aprilie, ultimele ştiri de pe site sunt din aprilie 2013. Această obscuritate a regulilor, faptul că regulile sunt ascunse mă îngrijorează, adică mă trimite cu gândul mai degrabă la o sectă clandestină decât la un partid care explică întregii societăţi de ce caută un prezidenţiabil şi mai ales cum îl caută, care sunt regulile care vor fi folosite pentru a-l desemna până la urmă pe cel care intră în competiţie. Nu-i suficient să spui că se fac înscrieri, trebuie să ştii în ce competiţie intri", a declarat Cristian Preda la RFI.

Cristian Preda a mai afirmat despre PDL că se află într-o situaţie stranie: "Am văzut că nu există candidaţi. Preşedintele PDL, domnul Blaga, se roagă de tot felul de persoane să intre în competiţie, am văzut că a insistat ca domnul Predoiu să intre, ca doamna Macovei să intre. Adică suntem în situaţia destul de stranie în care e lansată o competiţie, fără ca regulile să fie cunoscute în mod public altora decât celor din BPN şi în situaţia în care n-a spus nimeni că ar vrea, cu toată gura. Ba mai mult, domnul Predoiu, care e una din preferinţele lui Vasile Blaga a spus că lui i-ar plăcea Boc".

Totodată, Cristian Preda consideră că Emil Boc trebuie lăsat să-şi ducă la bun sfârşit mandatul de primar de Cluj: "Am fost un critic al lui Boc, când era la guvernare, dar mi-am dat seama că a fost un om foarte drept şi foarte curajos, eu l-am reevaluat pe Boc şi cred că trebuie să-l lăsăm să-şi ducă Primăria la bun sfârşit, este un foarte bun primar şi nu cred că trebuie aruncat într-o cursă doar pentru că Blaga să aibă în afară de clienţii lui de acum introduşi în Guvernul din umbră şi în toate organele, comiţiile şi comitetele, să mai aibă pe cineva".

Europarlamentarul PDL a anunţat că îl va vota pe Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice, pentru Preşedinţie. "Există un om politic în România, care e şi democrat şi liberal, chiar dacă nu e membru al Partidului Democrat şi Liberal. E vorba de Mihai Răzvan Ungureanu şi eu personal îl susţin pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru Preşedinţie (...). Eu îl votez", a mai spus Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor