Cristian Preda: Revoluţia din 89 a fost falsificată politic. Nu s-a încheiat!

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda a susţinut duminică, pe blogul personal, că „Revoluţia din 1989 a fost falsificată politic”, adăugând că nu există practic o partidă revoluţionară, feseniştii fiind cei care fac de fapt jocurile.

Preda subliniază cele două cauze care l-au determinat să afirme acest lucru:

1. Cei care au preluat puterea – grupaţi în FSN, nu exprimau voinţa străzii, ci a reţelelor politice controlate de rangul doi al PCR.

Reamintim că FSN - Frontul Salvării Naţionale - a fost o grupare înfiinţată de Ion Iliescu imediat după 22 decembrie 1989, având scopul declarat iniţial de a călăuzi tranziţia României către un regim democratic. Deşi iniţial Ion Iliescu a declarat că nu va participa la alegeri, atrăgând în acest fel în cadrul FSN numeroase persoane de notorietate, după numai 2 luni a schimbat macazul declarând că va participa la alegeri alături de FSN. La acel moment FSN reprezenta interesele structurilor de Partid Comunist şi nomenklatura, care-l considerau pe drept, continuatorul PCR, care fusese desfiinţat oficial.

2. Aspiraţiile revoluţionare au fost asumate de partidele istorice – PNŢCD, PNL şi PSDR - însă acestea au fost influenţate, controlate şi confiscate în ultimele două decenii de fesenişti de diverse vârste.

„Nu există, altfel spus, o partidă revoluţionară. Aşa că oricine se poate revendica de la revoluţie şi poate spune orice despre ea. Feseniştii fac jocurile nu doar în partide, ci în întreg spaţiul public. Iată de ce, omagiind memoria victimelor răpuse de gloanţele armatei şi securităţii, voi adăuga: revoluţia nu s-a încheiat!”, a declarat Cristian Preda.