CSM dă undă verde revocării procurorilor DNA Doru Ţuluş şi Mihaiela Iorga

Doru Ţuluş şi Mihaiela Iorga Moraru îşi iau adio de la DNA. Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz pozitiv revocării acestora, la solicitarea lui Kovesi.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a admis, în şedinţa de marţi, solicitarea procurorului-şef al DNA privind avizarea revocării procurorului Ţuluş Doru Florin şi a procurorului Iorga Moraru Mihaiela din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Reamintim că procurorii Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga au fost revocaţi din funcţia de şefi de serviciu în cadrul DNA, la solicitarea Laurei Codruţa Kovesi. Potrivit DNA, Ţuluş ar fi soluţionat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile, existând astfel o "suspiciune rezonabilă că imparţialitatea sa este afectată". Cât despre Iorga, aceasta nu a înregistrat un denunţ şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-şef al Secţiei din care făcea parte, a precizat Direcţia Naţională Anticorupţie, la solicitarea Hotnews.ro.

DNA a mai precizat că "s-a apreciat că aceştia nu mai îndeplinesc condiţia bunei reputaţii pentru a fi procurori în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aşa cum rezultă din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, aprobat prin Hotărârea nr. 328 din 24 august 2005 a Consiliului Superior al Magistraturii."

Potrivit Mediafax, cei doi procurori anticorupţie susţin că motivele pentru care s-a cerut excluderea lor din DNA nu sunt justificate. Mihaiela Iorga afirma că şi-a făcut doar datoria, iar Doru Ţuluş respinge reproşul legat de relaţiile pe care le are cu afaceristul Mihai Rotaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne