Orban: Se discută prea mult pe teme de genul sus-jos Kovesi, OUG 13, care-i pragul la abuz

Se discută excesiv pe teme din justiţie de genul "sus-jos Codruţa Kovesi, Ordonanţa 13, care-i pragul la abuz", În timp ce altele, de importanţă majoră pentru ţară, sunt ignorate, este de părere liderul PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În ultimii doi ani s-a discutat "excesiv de mult" pe teme legate de justiţie, în timp ce alte teme foarte importante pentru dezvoltarea societăţii româneşti au fost ignorate, a declarat duminică, la Digi24, preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Din păcate, de 2 ani de zile, în spaţiul public se discută mult prea mult pe acesta temă şi (...), în general, au fost ignorate teme foarte importante pentru România, temele de natură economică, temele de natură socială, starea sistemului de educaţie, starea sistemului de sănătate. Adică nu se poartă dezbateri serioase, care într-adevăr să-i determine pe oameni să susţină acele măsuri care, într-adevăr, sunt benefice pentru reformarea acestor domenii de activitate şi disputa asta pe tema asta sus - jos Codruţa Kovesi, Ordonanţa 13, care-i pragul la abuz - adică se discută excesiv de mult pe temele astea de justiţie, ignorându-se teme foarte importante pentru dezvoltarea societăţii româneşti", a declarat Orban duminică, citat de Agerpres.

Liderul PNL a dat asigurări că alegerea sa în fruntea partidului este "o garanţie" a faptului că va exista aceeaşi atitudine de susţinere a luptei anticorupţie, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.

"Atâta timp cât corupţia este considerată o problemă în România, există acest DNA. Când nu o să mai existe o problemă cu corupţia în România, n-o să mai existe DNA. PNL a susţinut lupta anticorupţie, consideră corupţia un fenomen care trebuie, dacă nu eradicat, măcar diminuat la maximum. Ca partid, nu cercetăm noi. Treaba noastră este să aducem în funcţii publice oameni oneşti, oameni corecţi, oameni care respectă legea, treaba noastră este să susţinem măsurile care într-adevăr să aibă capacitatea să prevină apariţia corupţiei, care sunt de la măsuri legislative până la măsuri de organizare a instituţiilor publice", a subliniat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne