Orban: "Este un război clar între cei care conduc azi România şi companii"

PSD îşi doreşte ca o parte cât mai mare a populaţiei să stea în sărăcie şi lipsă de educaţie şi informare, pentru a deveni electoratul captiv care, alegeri de alegeri, pune ştampila pe cei trei trandafiri.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Între cei care conduc astăzi România şi companii şi investitori este "un război clar" căci, prin intermediul companiilor se măreşte numărul oamenilor care trăiesc pe propriile picioare, lucru pe care nu îl doresc social-democraţii, a opinat duminică, liderul PNL, Ludovic Orban, la digi24..

Potrivit lui Orban, coaliţia la putere duce o luptă împotriva dezvoltării economice a României, relatează Hotnews, care citează News.ro:

"Este un război clar între cei care conduc azi România şi companii. Să ne aducem aminte - Ordonanţa 13, acuzaţiile contra multinaţionalelor care şi-ar fi mobilizat oamenii să se ducă să demonstreze", a declarat Orban.

Liderul PNL a mai susţinut că cei aflaţi acum la putere îşi doresc ca în România o parte cât mai mare a populaţiei să stea în săracie şi lipsă de educatie şi informare căci aceşti oameni sărăciţi şi lipsiţi de informare devin electoratul captiv care votează PSD.

"Ei (PSD) stiu foarte clar că orice companie care vine şi îşi riscă banii la tine în ţară şi aduce o investiţie şi creează locuri de muncă generează valoare adăugată, generează venituri pentru buget, măreşte numărul de oameni care trăiesc pe propriile picioare (...) şi este un război surd pe care îl duc de fapt împotriva dezvoltării economice a ţării", a adăugat liderul PNL.

Ludovic Orban a menţionat că "impozitul pe cifra de afaceri este o calamitate, o nebunie şi va avea nişte efecte pe care nu le putem anticipa astăzi.

"Foarte mulţi investitori din România se vor reloca pentru că nu vor accepta să plătească impozitul. Ei când au venit aici au venit pe o anumită structură fiscală, pe un anumit cost determinat de taxele şi impozitele plătite (...) Îşi vor închide porţile zeci de mii de companii pentru că în momentul în care impozitezi cifra de afaceri foarte multe companii le vei duce pe pierdere, iar cele care nu-şi vor închide porţile o să apeleze la diferite măsuri de reducere a costrurilor şi primele costuri o să fie cele cu salariile. S-ar putea să ducă la pierderea locurilor de muncă masivă plus frânezi dezvoltarea companiilor", a susţinut liderul PNL.