Orban: Dacă Mihai Tudose nu e bun la Ministerul Economiei, nu înţeleg de ce ar fi bun ca premier

Liberalii nu par deloc încântaţi de propunerea PSD pentru funcţia de premier al României - Mihai Tudose.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PNL Ludovic Orban susţine că nu înţelege de ce pesedistul Mihai Tudose ar fi bun de premier dacă nu a fost bun ca ministru al Economiei, aşa cum reiese din analiza prezentată de Darius Vâlcov.

"Eu am rămas nedumerit în urma acestei nominalizări pentru că am văzut raportul prezentat de Dragnea cu zero măsuri realizate, două măsuri realizate parţial şi, dacă nu mă înşel, 17 măsuri din programul de guvernare nerealizate. Adică, dacă un pesedist nu e bun la Ministerul Economiei, nu înţeleg de ce ar fi bun în funcţia de premier.

Mi-aduc aminte că m-am întâlnit faţă în faţă cu Mihai Tudose în comuna Viziru, în alegeri, unde îl aştepta pe domnul Dragnea şi, din fericire, în comuna Viziru i-am bătut pe pesedişti, aşa că prezenţa mea a avut efecte mai benefice decât prezenţa domnului Tudose şi a domnului Dragnea", a declarat Orban, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, citat de Agerpres.

Reacţia liderului PNL vine în contextul în care Mihai Tudose a fost validat pentru funcţia de premier în cadrul Comitetul Executiv Naţional al PSD.