Orban: PNL nu va propune un cadidat pentru functia de premier

Cum nu dispun de o majoritate parlamentară, liberalii nu vor avansa o propunere pentru postul lăsat vacant de Grindeanu, a precizat Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liberalii nu vor propune la consultările de la Palatul Cotroceni un candidat pentru funcţia de premier, a anunţat luni Ludovic Orban, motivând această decizie prin faptul că PNL nu dispune acum de o majoritatea parlamentară care să-i permită punerea în practică a unui program de guvernare.

Totodată, liderul PNL a mai precizat că reprezentanţii formaţiunii sale vor vota împotriva oricărei formule de guvernare în care se găseşte PSD.

"În urma consultării organizaţiilor judeţene, Biroul Politic Naţional, împreună cu grupurile parlamentare ale partidului, a hotărât că PNL este pregătit în orice moment să îşi asume răspunderea guvernării, dar în baza existenţei unei majorităţi parlamentare coerente, stabile, care să permită punerea în practică a unui program de guvernare liberal.

Astăzi am constatat, în urma discuţiilor purtate cu partidele parlamentare, că încă nu e atins acest obiectiv al existenţei unei majorităţi parlamentare coerente stabile care să permită punerea în practică a unui program de guvernare liberal. Am hotărât că vom vota împotriva oricărei formule de guvernare în care se găseşte PSD, că vom face toate demersurile posibile pentru a împiedica învestirea unui Guvern PSD-ALDE. De asemenea, putem propune un premier din partea PNL, dar în funcţie de dezvoltările politice ulterioare şi numai după consultările care au loc la Cotroceni, dacă va fi necesar", a declarat Orban, citat de Agerpres, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului.

Reamintim că astăzi liderii partidelor politice sunt aşteptaţi la consultări la Cotroceni, în vederea nominalizării noului premier. PSD a anunţat deja că îl va susţine pe Mihai Tudose.