Vlad Voiculescu: Inclusiv membrii PSD merg la spitale! Corupţia le secătuieşte de resurse

Corupţia secătuieşte spitalele de resurse, secătuieşte tot sistemul de sănătate, iar asta afectează pe toată lumea, inclusiv pe membrii PSD şi pe familiile lor, a tras un semnal de alarmă fostul ministru tehnocrat Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Problemele din sistemul de sănătate sunt, în esenţă, prostia şi corupţia, sau neputinţa şi corupţia, a remarcat fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, în cadrul unui interviu acordat Epoch Times.

"Cred că lucrurile care ţin de corupţie trebuie abordate imediat. Definirea conflictului de interese, achiziţii publice, transparenţa achiziţiilor publice. Aceste lucruri trebuie remediate imediat. Nu am mari speranţe de la actualul Guvern dar îmi închipui că şi ei au familii şi că inclusiv membrii PSD merg la spital şi că îşi dau seama că acea corupţie din spitalele din România, acea corupţie de la nivelul achiziţiilor secătuieşte spitalele de resurse, secătuieşte tot sistemul şi asta afectează pe toată lumea. Deci corupţia e un lucru care trebuie abordat", a declarat Vlad Voiculescu.

Ce poate să facă omul obişnuit? Există, potrivit tehnocratului, câteva instrumente pe care le-a pus pe picioare pe vremea când coordona Ministerul Sănătăţii.

"Există sistemul de feedback, poate să contribuie fiecare pur şi simplu dând acest feedback, poate să spună cum a fost tratat în spital, care au fost problemele, dacă au fost probleme. Cred că în general nu primeşti altceva decât ceea ce ştii să ceri. Atunci, dacă pretenţiile noastre de la sistemul sanitar sunt realiste dar mai puţin ridicate, dacă cerem să fim trataţi în mod decent şi la rândul nostru suntem aşa cum ar trebui să fie un pacient faţă de personalul din spital, adică decent, să acţioneze ca un om educat, cred că putem deveni o societate mai bună şi serviciile sanitare se pot îmbunătăţi de asemenea. Cred că asta este ceea ce poate să facă fiecare cetăţean", a precizat Vlad Voiculescu.

În acelaşi timp, fostul ministrul al Sănătăţii a atras atenţia că nu trebuie încurajată sub nicio formă corupţia, nici la nivel mare, nici la nivel mic.

"Cred că sunt lucruri de bun simţ pe care putem să le facem fiecare. Şi, dacă cineva vede o problemă anume şi se gândeşte care ar putea să fie o potenţială soluţie pentru acea problemă, atunci poate să intre pe www.ro100.ro şi să se înscrie în platformă şi să pună în discuţie acea problemă. Mie mi se poate scrie la sanatate@ro100.ro", a punctat Vlad Voiculescu.

Vă recomandăm şi Vlad Voiculescu: Suntem victimele propriei indiferenţe, dar nu cred că poporul ăsta e fără de speranţă